Miért kell matricákkal tönkretenni a könyveket?
Általában alig lehet sérülés nélkül leszedni őket:
„Az új szabályozás összeállításánál valószínűleg a könyvkereskedőkre se gondoltak, véli Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöke. Alapból zavart okozhat az, hogy a könyveken van egy úgynevezett cover price – az a fogyasztói ár, ami a könyv hátlapjára vagy belső borítójára gyárilag rá van nyomtatva. Harminc napon belüli akciózásokkor a szabályozás szerint emellé most már két további matricát kell ragasztani: a korábbi legkisebb árat és az aktuális akciós árat, így a könyveken már három ár lesz – az egyik a szabályok értelmében áthúzva. És persze itt is fel kell tüntetni az árleszállítás százalékos mértékét is.”
A matricát tökéletesen le lehet szedni. Vettem már olyan könyvet amire tettek, aztán nem maradt nyoma sem, nem szakítja fel a borítót.
Tényleg baromi ronda tud lenni ha rászarnak mindenféle felesleges hülyeséget az amúgy szép borítóra, ez viszont olyan, ami orvosolható.
Én inkább azt rühellem amikor tv sorozat készül egy könyvből aztán ráphotoshopolnak a borítóra egy karikát pl a netflix logójával, hogy "huuu tudtad hogy ez a könyv az alapja egy netflix sikersorozatnak???:)"
11 évesen nekem is ez volt egyik nagy problémám. Manapság viszont csak arra használom a könyvet, hogy olvassam.
Ha annyira zavar, vidd el könyvkötőhöz és köttesd át.
Fuh ezért gyűlölöm a tipikus könyvmolyokat.
A legkötekedőbb faj az egész világon; a leghülyébb dolgokkal akarják legyezgetni a saját egojukat, és többnek érezni magukat másoknál.
"Oh, hogy nem szeretnéd hogy a tárgy, amit birtokolsz igénytelenül nézzen ki, és ne tudj örömmel ránézni? Akkor biztosan buta vagy, és pózer, és nem szeretsz olvasni, és nem vagy olyan felvilágosult mint ÉN!!"
Nyugalom, keserű emberek... A borítón lévő dizájn is része könyvek kultúrájának, és attól, hogy szeretsz ránézni (pláne ha pénzt is adtál ki érte, és nem csak a könyvtárból kölcsönzöd) még nem jelenti hogy nem szereted magát az olvasást. Az ember azt hinné hogy ez evidens de valahogy mégsem......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!