Tudom, hogy manapság csökken a népszerűsége, de szoktatok könyvet olvasni? Ha igen, milyen típusút/típusúakat?
Romantikust ritkán szoktam, mert eszembe juttatja azt, hogy ez csak egy könyv, egy fikció és a valóságban nem így működnek a kapcsolatok, csak az író fantáziájában. Már szerintem így is túl meseszerű az elképzelésem a szerelemről, így nem rontom tovább a helyzetet.
De más típusú könyveket egyéb fantáziákkal szeretek olvasni. Szeretem pl. a történelmi regényeket, amiket Mika Waltari írt. Próbálkozok fantasyval, scifivel, krimivel. Imádom a horrort, pl. Grady Hendrix könyveit.
Igazából minden műfajt bepróbálok, most éppen A pusztai farkast olvasom.
Ismeretterjesztőket szintén szoktam, különösen ha kreatívan van megoldva, pl. a nemrég megjelent Otherlands.
Szóval a kérdésre a válasz az, hogy igen. :)
(Szerintem többen olvasnak, mint gondolnánk. Csak ritkán kerül előtérbe ez a téma.)
Mindenfélét, de az utóbbi hetekben nem olvasok sokat. Régebben 3 könyv is lement 1 hét alatt, most efy könyv 2 hétig terítéken van, sőt napokat töltök olvasás nélkül.
Azért, mert beteg voltam, aztán meg értesültem róla, hogy anyukám meg fog halni. Szerencsére még van időnk, amit széppé varázsolhatok neki.
Ma voltam állatorvosnál és ott elővettem a könyvet, olvastam, de fel se fogtam mit olvasok.
De tudom ez átmeneti, most se érzek gyűlöletet az olvasás iránt, csak kimerült vagyok.
Nem csökken a népszerűsége, ez urban legend.
Fantasyt szoktam olvasni, meg munkámból kifolyólag történelmi monográfiákat.
F
Szerintem is kevés szó esik róla, pedíg valószínüleg többen olvasnak, mint gondolnánk.
Jelenleg nálam Àrpád-házi Szent Erzsébet életrajza van nyitva; általában szeretem az éltrajzi könyveket.
Komolyzenével kapcsolatos könyvek is érdekelneek.
Az olvasásnak szerintem soha nem csökken a népszerűsége, legfeljebb vannak akik ma már e-book formában olvasnak, de az igazi a nyomtatott könyv. Ebben a formában megjelentetett könyvek esetében én szinte "mindenevő" vagyok, de megválogatom, hogy mit olvasok.
#8!
Olvastad Norman Lebrecht: Maestro c. könyvét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!