Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A Dugonics András irodalmi...

A Dugonics András irodalmi díj az valami komoly díj vagy csak kitalált, és bárki megkaphatja, akinek nyomtatasban megjelent a neve?

Figyelt kérdés
Például a Publio-nál vagy noname magánkiadónál publikált.

2022. febr. 11. 10:44
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyesmit az eddigi díjazottak alapján lehet eldönteni.

A Dugonics-díjnál őket látom:

[link]

A kb. 80 díjazottból így első blikkre akinek ténylegesen hallottam a munkásságáról és jónak tartom, az Vujity Tvrtko, Péterfy-Novák Éva, Friderikusz, Böszörményi Gyula, Moldova György, Vavyan Fable, Bíró Szabolcs, Bihari Viku, Leiner Laura.

Akiről még hallottam, hogy jó, az On Sai, Lakatos Levente, Anne L. Green, Bihary Péter.

Nem számítom ide, akit más területről ismerünk, pl. Bödőcs vagy D. Tóth, akikről nem is tudtam, hogy könyve is van, illetve Náray, akinek a divattervezői munkásságát tisztelem, de az nem véletlen, hogy nem íróként lett híres.

Maradt több mint 60 név, ami azt sugallja, hogy frissen felfedezett tehetségek díja akar lenni, csak akkor meg fura, hogy olyan, évtizedek óta ismert emberek is megkapják, mint Fridi vagy Tvrtko, szóval így kicsit 2 szék között a pad alá.

Továbbá nekem valahol fura, hogy van külön „szórakoztató irodalom” kategóriájuk, mikor annak már minden alműfaját felsorolták külön kategóriaként...

2022. febr. 11. 13:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!