Alien könyvek èrdekelnènek,melyikek a legjobbak?
Eredetileg csak három könyv volt.
Nyolcadik utas a halál
Bolygó neve halál
Végső megoldás a halál
A többi könyv a filmek után íródott.
Az, hogy melyek a "legjobbak" az tisztán ízlés kérdése. A három eredeti is elég markánsan különbözik egymástól, nem még a később készültek. Nekem személy szerint A nyolcadik utas a halál a kedvencem.
Ha csak Alien, akkor:
Acéltojás - Diane Carey
Nem kapcsolódik filmez. A 21. század közepén játszódik. Viszont van benne történelmi betekintő, meg 2 másik faj.
Árnyékhajsza - Tim Lebbon
2 film közőtt játazódik történetileg. (Hogy melyik 2, fejből most nem tudom)
A bánat tengere - James A. Moore
Itt Ripley egyik leszármazotja a főszereplő. Meg az Alien 4-re is utal. Meg az Árnyékhajszára.
+ van 2 Prometheus könyv, de azokat nem ismerem
Az "Appearances" rész alatt ott van minden amiben szerepelt vagy megemlítették. Ha neked szoros kapcsolat kell a filmekhez, akkor onnan válogasd ki a könyveket.
+ ott van Ripley lánya megy egy másik leszármazottja.
Ripley egyik felmenőjével is van sztori (Earth angel / Földre szállt angyal), de az csak képregény.
AVP kapcsolati ábra, zölddel bekeretezve, amit szerintem olvass el (ha a filmeket láttad):
(Bocsi az angol címekért, de minden az ábrán levő címhez nincs fordítás, s így is zavarodok bele...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!