Wordbe könyvet a4 vagy a5 méretben érdemes írni?
Figyelt kérdés
Eddig a4 méretben írtam most át raktam a5-re és sokkal több mostmár az oldalak száma eddig a 6 ezer szó olyan 21 oldal körül volt borítóval tartalomjegyzékkel most 34 oldal2022. jan. 29. 10:50
11/22 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm akkor lényegében ha majd oda jutok hogy ki szeretném adatni rakjam át a4-be köszönöm a segítséget
2022. jan. 29. 14:47
12/22 anonim válasza:
Szerintem A4-ben írd meg. Én is könyvet írok és én az A4-eset használom. Kicsit kevés az oldalszám de nem az a lényeg. Én is hat fejezetet megírtam már és csak a 45. oldalon tartok, de nem az a lényeg hány oldalas. A kiadás után úgyis ugyan olyan hosszú lesz A4-ben és A5-ben is.
13/22 A kérdező kommentje:
De a5 be adják ki nem?
2022. jan. 30. 12:10
14/22 anonim válasza:
Igazából nem. Hasonló méret, de más a centiszer centije, mint a standard A5-nek. Arról nem is beszélve, hogy többféle "kisalakú" könyvméret is van.
15/22 A kérdező kommentje:
Méretét a kiadó vagy a szerző választja ki?
2022. jan. 30. 15:19
16/22 anonim válasza:
A szerzőnek semmi köze a technikai dolgokhoz.
17/22 LeonScottKennedy válasza:
"akkor lényegében ha majd oda jutok hogy ki szeretném adatni rakjam át a4-be"
Mindenképpen A4-ben írd. Az a probléma, hogyha megírod A5-be az egészet, arra is formázod, és ha utána átrakod A4-be, minden meg fog csúszni és formázgathatod újra az egészet.
Stílust, formát és a technikai részleteket ki kell találnod még a komoly írás előtt, és már azzal elkezdeni írni, így sokkal kevesebb fejfájás lesz később.
18/22 LeonScottKennedy válasza:
Egyébként nem is értem a problémát. Azért akarod A5-ben írni, mert kisebb a méret, így elégedettebb leszel, mert több lesz az oldalszám? Ez teljesen baromság, mert egyébként is a karakterszám a fontos, azt nézik, nem az oldalszámot, a karakterszám pedig ugyanaz lesz ígyis-úgyis. Nézz utána, mennyi a standard minimum karakterszám adott zsanrákban, hogy egyáltalán kiadásra kerülhessen, ezek meg vannak adva, hogy mi minősül kis, közepes vagy nagyregénynek. Az oldalszám teljesen irreleváns, azt a tördelésnél majd megoldják úgy, hogy jó legyen, azzal te ne foglalkozz.
20/22 anonim válasza:
Istenem!
Kedves kérdező A4-be írd és pont!
Ne értetlenkedj már ennyit, kb. mindenki azt mondta, hogy így írd nem is értem mit problémázol.
Kevés az oldal? Ki nem sz@rja le?
Mert elárulok egy titkot: ha megvan az elég karakterszám akkor a kiadó biztosan.
Úgyhogy summázom neked a dolgokat, ha még most sem fogtad volna fel: A4!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!