Ez miért lett ekkora divat romantikus/erotikus könyveknél?
Lehet, hogy csak én választok rosszul de folyamatosan azt tapasztalom, hogy minden egyes törtenet tartalmaz valamilyen traumát. Mintha attól akarnák érdekesebbnek beállítani a karakterket, hogy valami szörnyűség történt velük. Szinte nincs olyan sztori, amiben ne lenne szexuális vagy családon belülei erőszak, gyermekbántalmazás, öngyilkosság, családtag halála, stb. jelen vagy múlt időben.
Nem szeretem előre megnézni a tartalmat mert általában spoiler van benne. Inkább csak rákeresek a jó értékelést kapott romantikus könyvekre és úgy választom ki, hogy mit olvassak. Csak már kicsit unom, hogy egy laza olvasmany szeretnék és szinte kötelező jelleggel teli van tarumával. A rom-kom könyvek pedig általában nem tartalmaznak elég erotikus jelenetet. Ami nem baj de én pont olyat keresnék.
Ez csak szerintem vagy így?
Tanácsolják sokszor a kreatív írással foglalkozó platformokon, hogy a karakter mélyítéséhez használjanak háttérsztorit, és ezt a kevésbé kreatívak ilyen szélsőségekkel szokták megoldani. Az ennél finomabb árnyalás már bonyolultabb, több emberismeretet, sokszor akár pszichológiai ismereteket igényel. Tehát ez, amit említesz, a parasztvakítós amatőr húzása az irodalomnak. Nem csak a romantikus/erotikus könyveknél van jelen, de ott még szívesebben nyúlnak ilyen eszközhöz, mert a cselekmény is lazább, inkább a karakterekre épül ugye a történet.
De azért biztos nem mind ilyen. Nem tudok példát ajánlani, mert nem igen olvasom az említett zsánereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!