Lehet találni könyvtárban szociális szorongásra könyvet? Hogy hogyan küzdjem le?
Nagykanizsai könyvtárba például.
Unom már, hogy nem merek beszélgetni az emberekkel..
17/L
Oké.
Eljárok én többet emberek közé, de mit, hogyan csinálják köztük? Ebben segítene a könyv..
Nyilván nem egy szép irodalmi könyvről beszélek, hanem mondjuk egy pszichológiai
Ha komoly a probléma, akkor terápia, illetve akár gyógyszer tud segíteni.
Az agórafóbia nem viselkedésbeli hiba, attól, hogy kellemetlen helyzetbe hozod magad, még nem lesz jobb.
A probléma okát kell megkeresni, és azzal kell kezdeni valamit.
5, igen, sok esetben nem komoly, de én inkább elküldeném orvoshoz így látatlanban, mintsem hogy rosszabbodjon a dolog és feleslegesen szenvedjen.
Kérdező, online is nézz körül, valszeg frissebb cikkeket találsz. Ez a tudomány ág gyorsan fejlődik, szóval ha a könyvtár könyvei mondjuk 2002ben íródtak, akkor azóta már háromszor megdöntötték a teóriákat és már más módszert ajánlanak.
Nem azt mondom, hogy nem komoly,
hanem hogy nem ugyanaz.
Pál Ferenc: A szorongástól az önbecsülésig
Én pont nemrég vettem meg a könyvet, bár még nem jutottam el odáig, hogy elolvassam. Szintén szociális szorongással küzdök és nekem is nagyon elegem van már belőle, ezért úgy döntöttem, hogy megpróbálom magamnak megoldani a problémát pszichológus nélkül. Ha gondolod nyugodtan írhatsz privátban is, beszélgethetünk róla. Végre valaki megértene xd
17/L
A #6-osnak csak részben van igaza. Igaz, hogy egy 2002-es könyv már lehet elavult (bár ez sem biztos), de ez nem jelenti azt, hogy a könyvtárban ne lenne frissebb szakirodalom.
És speciel a kanizsai könyvtárban is van, csak használni kell az online katalógusukat(jó, mondjuk jól is kell használni, az talán kicsit nehezebb): [link]
Szóval kifejezetten a kanizsai könyvtárban csak az elmúlt 2 évből(!!!!) az alábbi könyvek vannak a témában (a végén []-ben odaírtam mindegyikhez a szakjelzetet; ez alapján találhatod meg őket. Ha jól sejtem, a legtöbb könyvtár emeleti részén lesz):
1. A szorongás vége : hogyan tudunk együtt élni örökös aggódásunkkal? / Kåver, Anna (2021) [613 K28]
2. Ég veled, szorongás! Szia, optimizmus! / Serna-Vara, Ana ([2021]) [S 52]
- Ez mondjuk egy KÉPES MESEKÖNYV, ami a gyerekkönyvtárban van; lehet, hogy neked nem opció.
3. Légy úrrá a szorongásodon! : 99 egyszerű módszer, hogyan uraljuk rejtett erőforrásainkat / Brass, Julian (2020) [613 B 87]
4. Nyugi : használható szorongásoldó technikák a teljesebb életért / Weber, Jill P. (cop. 2020) [613 W 35] - Ez február 3-ig kölcsönözve van, de ha mész a könyvtárba, kérhetsz rá előjegyzést, így amikor visszakerül, külön szólni fognak neked, és félre is teszik valamennyi időre.
Persze lehet még bővíteni a listát, ha nem csak a 2020-ban vagy azután megjelent művekre keresel, de igyekeztem a legfrissebbeket kiszűrni. Emellett, ha van másik könyv, ami érdekel, de az Kanizsán nincs meg, akkor kérhetsz úgynevezett könyvtárközi kölcsönzést. Akkor a könyvtárosok megkérik neked a könyvet (vagy akár cikket is) Kanizsára másik könyvtárból.
És emellett ott van persze, amit a #6-os válaszadó is írt: körülnézhetsz a neten is, de ettől még nem kell a könyveket kizárnod. Olvashatsz ezt is és azt is. ;)
Remélem, sikerül megtalálnod azt, ami segíteni fog a probléma leküzdésében.
Sok sikert hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!