Mennyire érdemes e-book olvasót vásárolni?
Hallottam sok mindent egy-egy készülékről, de nem olvastam bővebben utána, hogy hogyan működik, vagy mennyire éri meg.
Az érdekelne, hogyan lehet rajta olvasni, hogyan találod meg az adott könyvet, esetleg milyen formátumokat kereshetsz rajta, meg kell-e vásárolnod e-bookként a könyvet (mármint, kell-e fizetni olvasásáért)…
Leszögezném, NEM olvastam utána, nem kérdeztem utána, nem tudom, hogy működik egy ilyen készülék, vagy úgy általánosságban bármit.
mindenképpen eink-es kijelzőset vegyél, ha lehet háttérvilágítással. (én a pocketbook-ot ajánlom, több típus is volt a kezemben, természetesen mások majd más márkákra fognak esküdni)
a könyvek ugyanúgy pénzbe kerülnek, mint a rendes papírkönyvek, de tízezrével találni a neten.
amúgy nagyon jó dolog.
Dióhéjban.
Az ebook alap esetben olyan technológiával megy, hogy amikor lapozol, és megváltozik a kép, akkor fogyaszt áramot. Amúgy nem. Lehet állítani betűméretet, sorközt, lehet könyvjelzőzni, keresni is. Az, hogy az ebook formátumok közül mit tud olvasni, az a márka es típusfüggő. Kép formátumot (PDF) nem annyira működik rajta, nem kényelmes. Ez igy kB az alap.
Az alap óta tettek bele érintőképernyőt, színeket, wifit és még ki tudja mi mindenre van a vevőnek pénze.
A könyvek online legálisan leginkább pénzért megvehetóek, jellemzően olcsóbbak, mint a nyomtatott változatok. Vagy le is töltheted őket, ha tudod.
A könyveket az ebook memóriában tárolja, szóval ha egyszer rátetted, az ott is marad, bármikor olvashatod.
Akkor éri meg neked, ha nem szeretsz kijelző saját fényével olvasni (kímélnéd a szemed) és sokat is olvasol. Ha viszont sokat olvasnál PDFet, jó neked képernyőfénnyel, vagy párhuzamosan szövegalkotásra is kell, lehet jobban jársz egy tablettel.
Nekem ebook 2 évig tök jó volt egyetem előtt olvasni, de utána a kiadott tananyagok miatt tabletre kellett váltanom.
Ha nincs helyed, kedved papíralapú könyveket tárolni és szeretsz olvasni, megérheti.
Ha éppen valamelyik formátumot nem kezeli ( a Kindle például nem erőlteti, hogy a sajátjától eltérő ebook formátumot is olvassa ), vannak online átalakítók.
Említették a wifit, de azért attól nem várj túl sokat, nem internetes böngésző.
A mek hivatalosan is legális forrás.Ezenkívül vannak az áruházakban ingyenesen elérhető tartalmak ( nem sok ) és akciók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!