Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mennyi az ideális oldalszám...

Mennyi az ideális oldalszám egy könyv fejezetében?

Figyelt kérdés

Visszatértem a könyvíráshoz, és most elakadtam, abban kérem a segítségeteket hogy szerintetek mennyi az ideális oldalszám egy könyv fejezetében? Én olyan 15-re gondoltam, de meghallgatom a javaslataitokat.

Válaszaitokat előre is köszönöm ^^

2021. dec. 21. 01:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet 5 és 50 is, ha az a fejezet jól van megírva.
2021. dec. 21. 07:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Amennyi a fejezethez kell. Felesleges ilyen ideális oldalszámokban meg hasonlókban gondolkodni, az eredménye csak az lesz, hogy tele leszel feleslegesen elhúzott ill. összecsapott fejezetekkel.
2021. dec. 21. 09:58
 3/8 anonim ***** válasza:
96%

„Visszatértem a könyvíráshoz”

Végre!

2021. dec. 21. 11:48
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
A 15 rendkívül jó választás, mert a 14 túl rövid lenne, a 16 pedig túlságosan hosszú. A 15 a legideálisabb. Kiváló döntést hoztál.
2021. dec. 21. 11:49
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is ezt így nem lehet megmondani. Olyan hosszú legyen, amennyi szükséges. Ha már meg van a fejedben az, hogy mi lesz a fejezetben, hogy miképp fogod lezárni, akkor csak azért ne hosszabbítsd, rövidítsd meg, hogy pont x oldalas legyen a fejezet. Hagyd úgy, ahogy sikerül. Ha 12 oldal, akkor legyen 12, ha 25, legyen 25.
2021. dec. 23. 12:31
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Hasznos lehet, ha kötöd egy adott számhoz (pl.: 10 oldal), hiszen akkor meghatározhatod mennyi jelenet fér el benne, és mennyire kell, hogy legyen idő – ami fejezet szempontjából fontos, vagy csak épp aktuális az idő a történetben –, de egyet értek az előttem lévőkkel, lehet rövidebb egy fejezet, ha abba nem fér el több jelenet, vagy jól ki jött mondjuk egy cliffhanger-es vég.
2021. dec. 23. 21:16
 7/8 anonim ***** válasza:

az a baj hogy ezt minden aktuális írásnak kell eldöntenie hogy mennyire akarják! sajnos ha ezt nem tudod akkor te nem visszatértél hanem el sem kezdted és csak most fogod el kezdeni!

az sem baj ha +-5 oldal van ha éppen ez kell neki mert a cliffhanger máshogy nem jön ki jól!

2021. dec. 24. 03:16
 8/8 anonim ***** válasza:

Az ember és a történet dönti el. Én általában hat oldalt szoktam írni (A4-es papíron), mert én a rövidebb fejezeteket szeretem, de van, hogy csak öt sikerült, de volt olyan is, hogy nyolc lett belőle. Ha a fejezet cselekménye 50 oldalban fér ki, akkor az a fejezet 50 oldalas lesz, feltéve, ha nem döntesz úgy, hogy azokat több részre szeded.

Tehát nincs olyan, hogy ideális oldalszám, ez csak rajtad áll.

2021. dec. 25. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!