Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Magyar, vagy külföldi szerzőke...

Magyar, vagy külföldi szerzőket olvasol inkább?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm, aki inkább mindenből a magyar verziót szereti. Én magamon azt vettem észre, hogy a külföldieket jobb szeretem. Pl. ha van egy pszichológiai téma, én ebben, ő abban bízik inkább. Ő szépirodalomból is szinte csak magyar szerzőket olvas, én kevés szépirodalmat olvasok, de inkább külhoni szerzőket. Hát ti?

Van mintázat?

Konzervatív, illetve nyugatos gondolkodással kapcsolatot láttok ebben?

2021. dec. 17. 10:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Leginkább külföldi szerzők műveit olvasom.

Viszont magyarok közül szeretem Csernus Imre és Almási Kitti műveit.

2021. dec. 17. 10:47
 2/11 anonim ***** válasza:
Tudományos könyveknél majdhogynem csak külföldieket, ellenben fiktív regényeknél egyre többször olvasok magyarokat
2021. dec. 17. 11:23
 3/11 anonim ***** válasza:
54%
Mindkettőt szoktam,de a magyar jobban szeretem talán azért,mert jobban beletudom magam élni egy itthoni történetbe.
2021. dec. 17. 12:20
 4/11 anonim ***** válasza:
71%
próbálkoztam Vass Virág regényeivel, de ritka szarok, próbálkoztam Fejős Évával, de ritka igénytelenek, próbálkoztam Dobray Saroltával, de túl patetikusnak és "cukrosnak" találtam... maradok Szabó Magdánál, Jókai Annánál, és kedvenc, számolatlan külföldi szerzőmnél.
2021. dec. 17. 12:27
 5/11 anonim ***** válasza:
50%

Is-is.

Szórakoztató irodalomból külföldi (99%-ban Stephen Kinget, de horror műfajban szinte bármi jöhet, nyitott vagyok).

Szépirodalomban szinte csak magyart (Tóth Árpád, Csáth Géza, Mikszáth Kálmán stb).

Hozzáteszem, magyar-történelem szakos egyetemista vagyok, így sokat olvasok.

22/N

2021. dec. 17. 21:08
 6/11 anonim ***** válasza:
81%

Külföldit, már csak azért is mert abbol több van...

Igyekszem hogy minél több nép irodalmába be tudjak kóstolni. De a magyart sem hagyagolom, mivel magyar vagyok... :)

Olyan 40%-60% az arány

2021. dec. 17. 22:13
 7/11 anonim ***** válasza:
27%

Nagyon ritkán olvasok magyarul, nem is emlékszem, hogy melyik magyar szerzőtől és mit olvashattam utoljára magyarul. Talán Csáth Gézától A varázsló kertjét, de nem mernék rá megesküdni.

Az angol, olasz és dán eredetű könyveket mind az eredeti nyelvükön olvasom, ami más nyelven íródott eredetileg, ott muszáj vagyok az angol fordításra hagyatkozni (ez különösen igaz például az ázsiai irodalomra, ami mostanság nagyon megfogott). Témában, műfajban pedig nagyon változatos, hogy mit olvasok. A három legutóbbi olvasmányom Donna Tartt-tól a The Little Friend, Daphne du Maurier-től a Rebecca-t és John Gwyne-től The Shadow of the Gods-t. Jelenleg pedig a Moby Dick-et olvasom Herman Melville-től.

24/L

2021. dec. 18. 10:55
 8/11 anonim ***** válasza:
53%

Inkább külföldi. Egyszerűen a fantasy műfaja angol nyelvterületen változatosabb, a gyerekeknek szólóktól az egészem komolyakig.

Utolsó, a The Shadow of the Gods nekem is megvolt. :)

2021. dec. 18. 12:36
 9/11 anonim ***** válasza:
50%

Miért lettem nullára lepontozva? :D Nem zavar, csak érdekelne az oka.

#8: Hogy tetszett? Én személy szerint imádtam.

24/L

2021. dec. 18. 18:00
 10/11 anonim ***** válasza:

Nem volt rossz. Az anya és a rabszolga történetszálak nagyon tetszettek, a harmadik kicsit néha olyan tipikus "nő vagyok és azt csinálok amit akarok HURRR" volt (nevekre nem emlékszem, még nyár elején olvastam).

Összességében tetszett. El fogom olvasni a másodikat is, mikor kijön.

2021. dec. 19. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!