Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miről szól NAGYON RÉSZLETESEN...

Miről szól NAGYON RÉSZLETESEN a szentjohanna gimi 1. Része??

Figyelt kérdés

2021. dec. 12. 20:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Olvasd el.
2021. dec. 12. 21:25
 2/6 anonim ***** válasza:
84%
Ezt adták fel kötelezőnek?
2021. dec. 12. 22:17
 3/6 anonim ***** válasza:
71%
Én személy szerint egy nap alatt olvastam el, és még pénzembe se került, mert le tudtam tölteni a netről, amit utána átformáltam e-pub formátumban, így még kényelmesen is tudtam olvasni.
2021. dec. 13. 14:02
 4/6 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem izgalmasabb elolvasni.

Bár már rég nem vagyok tini, Leiner Laura alkotásainál az egy nap = egy könyv a legjellemzőbb nálam. Szóval egyáltalán nem Kalevala kategória. 😂

A történet naplóregény, mindegyik kötet egy félévet ölel fel a főszereplő lány, Rentai Renáta életéből, akinek naplóbejegyzésein keresztül pillanthatunk bele a Szent Johanna Francia Tagozatos Gimnázium diákjainak mindennapjaiba.

Az elsőben Reni 14 éves, ekkor kezdi meg tanulmányait itt. Mivel alapítványi a gimi, az osztályok is kis létszámúak.

Rajta kívül mindössze két másik lány osztálytársa van, (Virág - egy emós lány, akinek elváltak a szülei, nem túl okos, de hihetetlen jószívű és aranyos, rövid időn belül barátnők lesznek, és Kinga - népszerű, nagyon intelligens lány, aki mindig szoros lófarokban hordja a hosszú haját, igazi vezéregyéniség, mindenben ő akar lenni a legjobb, stréber-alkat, emellett ekkor még rettenetesen arrogáns és beképzelt, amiért Reninek nem szimpatikus /ez később megváltozik/). a többiek fiúk.

Mivel kis félszeg lány volt, nem akart nyáron elmenni a gólyatáborba, így szeptember elején találkozik először az iskola népével.

Az első nap még átlagosan ment, egy gyerek hiányzott, azonban a következő délelőtt már egyel többen vannak, és fény derül a hiányzó kilétére, aki nem más, mint Antai-Kelemen Ádám, akit mindenki csak Corteznek hív. Ő nagyon gazdag családból származik, a szülei Amerikában élnek, de amíg gimibe jár, a nagymamájánál lakik. Tipikusan az a deszkás srác, amibe mindenki belezúg, és ezalól Reni sem kivétel. Az egész félévet azzal tölti, hogy áradozik róla, de mindig beigazolódik, hogy ez reménytelen, mert ő a “nyomik” táborát erősíti, és szerinte egy ilyen fiú soha nem állna szóba vele.

Aztán a többi kötetben bonyolódik a történet.

2021. dec. 13. 14:36
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Megéri elolvasni
2021. dec. 13. 17:54
 6/6 anonim ***** válasza:
28%
Unalmas tini picsogás. Nagy nehezen végigszenvedtem az első részt.
2021. dec. 15. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!