Írtok olyan visszatérő dolgokat, hasonló szereplőket, amik kb. minden Leiner Laura könyvben megjelennek?
Nem olvastam végig az összes választ, szóval lehet volt már :D
Bexi-sorozatban azthiszem az illúzióban volt verekedés a vége felé. SzJG-ben pedig talán a reményben szilveszterkor. A kettő nekem nagyon hasonlított, főleg hogy egymás után olvastam a két könyvet 😄
"Írok egy regényt, amiben egy útkereső katolikus lány az ELTE mellett dönt, s emiatt a szüleivel összetűzésbe kerül."
Bocs, hogy ez OFF, de mi baja van a szüleinek az ELTE-vel?
14-es. :)
Mivel nem keresztény egyetem. Anna (a főszereplő) szüle azt akarják, hogy keresztény egyetemen folytassa a tanulmányait S nehezen fogadják el. Anna kikönyörgi, hogy oda mehessen végül.
Úgy gondoltam, hogy így izgalmasabb a regény, s főleg ami utána jön.
A kérdést eleinte félreértettem, tudom, de valóban hasonlít az a lány Renire.
#15 Csak azért írom, mert jó pár keresztény évfolyamtársam volt az ELTE-n, egyiküket sem zavarta, hogy nem egyházi egyetem (sőt, tanárok közt is van hívő). Illetve ennek fordítottjaként pár ateista barátom meg a Pázmányra járt, és azt mondták, ők sem éreztek semmiféle nyomásgyakorlást, tehát a „keresztény egyetem” még ott is legfeljebb annyiban érvényesült, hogy volt 1-2 vallásismereti kötelező tárgy, de az is semleges nézőpontból, alapműveltség szintjén.
Nem beleszólni akarok, csak egy regénynél fontos a hitelesség, és nekem volt ELTE-hallgatóként ez fura volt. Gimnáziummal jobban működne, de nem tudom, a sztoridhoz illene-e ennyivel fiatalabb szereplő.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!