Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tudnátok segíteni ?

Tudnátok segíteni ?

Figyelt kérdés
Kis korom óta szeretnék írni egy ( vagy több ) könyvet.. még nincs tapasztalatom , csak szeretném meg tudni,hogy mik lennének a teendőim ha a könyvemet szeretném kiadni ? Hogy megismerje a többi ember is. ( Szlovákia vagyok)

2021. nov. 7. 02:34
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

*szlovák vagyok. Szlovákia az egy ország.

Ha ebből akarsz megélni, akkor el kell, hogy szomorítsalak, de nem fogsz tudni.

Először is meg kell írnod a regényt. Érdemes lebétáztatni/embereket megkérni, hogy olvassák el a kéziratot.

Utána kiadók után kell nézelődni. Az adott kiadó milyen fajta könyveket ad ki, hogyan küld el a kéziratot, árakat.

Miután elküldted várnod kell. Nem is biztos, hogy elolvassák.

3 fajta lehetőséged van.

Magánkiadás: Minden jog a tied, neked kell reklámoznod, többe kerül, kb 1 millióba vagy még annál is többe kerül. Hátránya, hogy sok helyen nem veszik be a magán könyveket, például Tesco, Libri stb.

Kiadónál, de te fizetsz mindent: Itt kell kéziratot leadni és várni. Ha sikerül egy szerkesztővel átnézitek, a grafikus megrajzolja a borítót, a marketinggel nem neked kell foglalkoznod. 500-800ezer körül mozognak az árak kb. Még mindig tied minden jog.

Kiadónál, de nem kerül semmi pénzedbe: Kb. ugyanaz a helyzet, mint az utóbbinál, csak kevesebb beleszólásod van. Magyarul mondva átruházod a könyved jogait a kiadónak.

Ha valamit rosszul írtam kérlek javítson ki egy tapasztaltabb, annyira nem vagyok jártas a dolgokban, de már utána nézegettem néhány dolognak.

2021. nov. 7. 05:49
 2/3 A kérdező kommentje:
bocsánatt kedves 1/1 válaszoló ( és mindenki ) csak utána vettem észre ,hogy nem jól írtam miután közé tettem, tudom jól hogy Szlovákia egy ország. De köszönöm válaszod
2021. nov. 8. 19:46
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Minden rossz szándék nélkül írtam. Nem akartalak megbántani, csak gondoltam, szólok.
2021. nov. 8. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!