Tudnátok segíteni ?
*szlovák vagyok. Szlovákia az egy ország.
Ha ebből akarsz megélni, akkor el kell, hogy szomorítsalak, de nem fogsz tudni.
Először is meg kell írnod a regényt. Érdemes lebétáztatni/embereket megkérni, hogy olvassák el a kéziratot.
Utána kiadók után kell nézelődni. Az adott kiadó milyen fajta könyveket ad ki, hogyan küld el a kéziratot, árakat.
Miután elküldted várnod kell. Nem is biztos, hogy elolvassák.
3 fajta lehetőséged van.
Magánkiadás: Minden jog a tied, neked kell reklámoznod, többe kerül, kb 1 millióba vagy még annál is többe kerül. Hátránya, hogy sok helyen nem veszik be a magán könyveket, például Tesco, Libri stb.
Kiadónál, de te fizetsz mindent: Itt kell kéziratot leadni és várni. Ha sikerül egy szerkesztővel átnézitek, a grafikus megrajzolja a borítót, a marketinggel nem neked kell foglalkoznod. 500-800ezer körül mozognak az árak kb. Még mindig tied minden jog.
Kiadónál, de nem kerül semmi pénzedbe: Kb. ugyanaz a helyzet, mint az utóbbinál, csak kevesebb beleszólásod van. Magyarul mondva átruházod a könyved jogait a kiadónak.
Ha valamit rosszul írtam kérlek javítson ki egy tapasztaltabb, annyira nem vagyok jártas a dolgokban, de már utána nézegettem néhány dolognak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!