Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen hasonló mese van még?

Milyen hasonló mese van még?

Figyelt kérdés

A kislányom imádja ezeket a meséket :

1.Iciri piciri ökröcske

2. Apóka anyóka huzza a répát

3.ingyom bingyom. *

Olyan mese, amiben sok az ismétlés, akar minden oldalon a végéig vagy refrén tudnátok még hasonlókat írni?

*

1.

Móricz Zsigmond: Iciri-piciri — vers

Hol volt, hol nem volt. . .

Volt egyszer egy iciri piciri házacska;

ott lakott egy iciri piciri kis macska.

Volt annak két iciri piciri kis ökre,

rákaptak egy iciri piciri kis tökre.

Csizmát húz az iciri piciri kis macska,

hová lett az iciri piciri barmocska.

Bejárja az iciri piciri kis erdőt,

s nem leli az iciri piciri tekergőt.

Bejárja az iciri piciri kaszálót,

s nem látja az iciri piciri kószálót.

Rátalál egy iciri piciri kis tökre,

bánatában iciri picirit meglökte.

Felfordult az iciri piciri tököcske,

benne a két iciri piciri ökröcske.

Megörült két iciri piciri ökrének:

vége van az iciri piciri mesének!

2.

A répa - orosz népmese

2016-04-29 10:01:38 - Adrienn

Az apóka ültetett egy répát, és így biztatgatta: - Nőj, nőj, répa, növekedjél, gyökérke, jó édesre, szép kövérre, óriási nagyra! Meg is nőtt a répa, jó édes lett, szép kövér lett, óriási nagy lett. Ment az apóka, hogy kihúzza. Húzta-húzta, tépte-cibálta, ráncigálta, de hiába – nem mozdult a répa. Hívta az apóka az anyókát.

Anyóka húzta apókát, apóka húzta a répát - húzták-húzták, ráncigálták, de hiába – nem mozdult a répa. Hívta az anyóka az unokáját. Unoka húzta anyókát, anyóka húzta apókát, apóka húzta a répát - húzták-húzták, ráncigálták, de hiába – nem mozdult a répa. Hívta az unoka a kutyát, Bogárkát. Bogárka húzta unokát, unoka húzta anyókát, anyóka húzta apókát, apóka húzta a répát - húzták-húzták, ráncigálták, de hiába nem mozdult a répa. Hívta Bogárka a tarka macskát.

Macska húzta Bogárkát, Bogárka húzta unokát, unoka húzta anyókát, anyóka húzta apókát, apóka húzta a répát - húzták-húzták, ráncigálták, de hiába – nem mozdult a répa. Hívta a macska az egérkét. Egérke húzta a macskát, macska húzta Bogárkát, Bogárka húzta unokát, unoka húzta anyókát, anyóka húzta apókát, apóka húzta a répát - húzták-húzták, hót rántottak rajta – erre aztán engedett a répa, kifordult a földből.

3.

Hová mész te kis nyulacska?

Hová mész te

Kis nyulacska?

Ingyom-bingyom

Tá libe

Tutá libe

Má libe

Az erdőbe.

Minek mész te

Az erdőbe?

Ingyom-bingyom

Tá libe

Tutá libe

Má libe

Vesszőcskéért.

Minek néked

Az a vessző?

Ingyom -bingyom

Tá libe

Tutá libe

Má libe

Kertecskének.

Minek néked

Az a kiskert?

Ingyom-bingyom

Tá libe

Tutá libe

Má libe

Virágoknak.

Minek néked

az a virág?

Ingyom-bingyom

Tá libe

Tutá libe

Má libe

Jó anyámnak.

2021. okt. 16. 08:03
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Én szerettem énekelni ezt anno:

Én elmentem a vásárba fél pénzzel. Tyúkot vettem a vásárban fél pénzzel. Tyúkom mondja: kitrákoty. Kárikittyom, édes tyúkom, mégis van egy fél pénzem!

Aztán folytattam, egy csomó állatot vettem, megvettem az egész családom, és mindenkihez kitaláltam valamit, ami a szava járása, és közben ismételni kellett az előzőeket is. Tehát:

Én elmentem a vásárba fél pénzzel. Kutyát vettem a vásárban fél pénzzel. Tyúkom mondja: kitrákoty. Kutyám mondja: vauvauvau. Kárikittyom, édes tyúkom, mégis van egy fél pénzem! Én elmentem....

Vagy van még ez a dal, amit lehet ismételni a végtelenségig: Egyszer volt, hol nem volt egy icipici házikó, icipici házikóban icipici ágyikó. Ottan élt, éldegélt egy icipici lencsilány, icipici anyukával túl az Óperencián. Icipici lencsilányka lencsibabát ringatott, anyuka is ezt csinálta, s boldogságban éltek ott. Amikor este lett, az icipici lányka félt, icipici anyukája mondott neki egy mesét: Egyszer volt, hol nem volt egy icipici házikó....

Vagy ez: Mókuska, mókuska, felmászott a fára. Leesett, leesett, kitörött a lába. Doktorbácsi nem gyógyítja meg, huncut a mókus, újra fára megy. Mókuska, mókuska, felmászott a fára, leesett, leesett, kitörött a keze...

Ez is eszembe lyukott:

Kiugrott a gombóc a fazékbul,

utána a molnár fazekastul.

Stul-stul-stul, fazekastul.

Elfutott a molnár fazekastul,

követte őt Böske néni sodrófástul,

Stul-stul-stul, sodrófástul.

Futott Böske néni sodrófástul,

utána meg Miska apó unokástul,

Stul-stul-stul, unokástul.

Futott Miska apó unokástul,

követte őt a kis házuk ablakostul.

Stul-stul-stul, ablakostul.

Sietett a kis ház ablakostul,

utánuk a kis kert eperfástul.

Stul-stul-stul, eperfástul.

Futott, loholt a kert eperfástul,

utána meg cirmos cica kiscicástul.

Stul-stul-stul, kiscicástul.

Ráugrott a cirmos a gombócra,

s megetette kisfiával lekvárostul.

Stul-stul-stul, lekvárostul.

2021. okt. 16. 12:44
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2021. okt. 16. 12:48
 3/3 anonim ***** válasza:

A part alatt ...

Volt egyszer egy kemence...

A török és a tehenek (Móricz Zs.)

A kiskakas gyémánt félkrajcárja (népmese)

2021. okt. 16. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!