Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tudtnátok mondani nagyon...

Tudtnátok mondani nagyon durva, félelmetes horror könyveket?

Figyelt kérdés

2021. szept. 29. 01:44
 1/7 anonim ***** válasza:
81%
Stephen Kingnek nagyon jó könyvei vannak. Én a Mobil után pár napig csak kifejezetten indokolt esetben vettem fel a telefont.
2021. szept. 29. 06:08
 2/7 anonim ***** válasza:
82%

+1 Stephen Kingre

Az éjszakai műszak a kedvencem.

2021. szept. 29. 09:58
 3/7 anonim ***** válasza:
81%

Durva? Félelmetes? Horror? Én nem vagyok valami nagy horroros, de azért leírom, hogy neken mik számítottak a legdurvább könyveknek, hátha bejön valamekik.

Jack Jetchum: A szomszéd lány

Nincs benne semmi misztikus. Viszont az én számomra azért volt durva, mert félig-meddig negtörtént események alapján íródott. Vagyis hát a fülszövegben az van, hogy "igaz történet alapján készült", valójában inkább egy igaz történet alapján íródott fikció. Egy elárvult lányt a saját nagynénje bezár a pincéjébe, és a fiaival meg az utcabeli gyerekekkel együtt kínozzák. Az írónak sajnos nem jelent meg több könyve magyarul, pedig szerintem jól ír.

Amerikai pszicho

Hát ez nem is tudom, hogy horror-e igazán, de tény, hogy csak egyszer tudtam elolvasni, többször nem bírta a gyomrom. Ebben sincs semmi misztikus, egy gazdag köcsög csinál benne mindenféle mocsokságot, csak mert megteheti. Rengeteg benne a márkamegnevezés, amiket oldalakon keresztül ecsetelget, ezt sokan unalmasnak tartják benne, meg van emiatt egy kis retró-feelingje is. De a durva része viszont tényleg durva... legalább is szerintem. Nekem leginkább ez is azért, mert akár meg is történhetett volna.

Nick Cutter: A szekta

Ezt is csak egyszer bírtam elolvasni. Ebben már van misztikus szál, de az alapja ennek is igaz történet, egy Jim Jones nevű csávó guyanai szektájában megtörtént események, az 1970-es évekből. Ez felturbózva némi természetfeletti lényekkel, ami szerintem felesleges volt, mert én az eredeti történetet is épp elég durvának találtam. Viszont a moly.hu-n sokaknak tetszett.

2021. szept. 30. 06:18
 4/7 anonim ***** válasza:
45%

Mégegy szavazat Nick Cutter-re, én a Falkát olvastam tőle, durvább horror, többször nem bírnám elolvasni.

Stephen King-től pedig a Tortúra favorit.

2021. szept. 30. 21:32
 5/7 anonim ***** válasza:
61%

king egy lótúró, semmi köze a horrorhoz, még akkor sem, ha nagyképűen horrorkirálynak nevezi magát.

skandináv szerzők között vannak belemenősek, king a kanyarban sincs hozzájuk képest.

a tortúra sem nagy szám, a belőle készült film is csak kathy bates oscar-díjas játéka miatt emlékezetes.

nézd meg a hová tűnt baby jane? c. filmet, sztem veri a tortúrát.

2021. szept. 30. 22:08
 6/7 anonim válasza:
77%
A festett madár. Nagyon durva. Kosinki hol nyers realizmussal, hol borzongató és a borzalmakat mintegy tagadó költői szépséggel írja le az egyre sorjázó bestiális kínzásokat.
2021. okt. 2. 09:12
 7/7 anonim ***** válasza:
82%
piknik az árokparton, solaris, thomas ligotti könyvei.
2021. okt. 2. 20:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!