Kik a kedvenc íróitok?
Kérlek, írjátok le a kedvenc íróitokat, hogy milyen műfajban, témában szokott írni, és a kedvenc könyveiteket tőle!
Saját listám itt van:
- Stephen King (horror, pszichológiai dráma, nagyon jól ír, és iszonyú jól vezeti végig a történeteit. Kedvencem tőle a Ragyogás)
- George R. R. Martin (fantasy, sci-fi. Hajlamos túlírni, hajlamos váratni az olvasóit, azonban nagyon jó sztorijai vannak, a párbeszédei nagyszerűek és elsőrangúak, sztorijai kiszámíthatatlanok, és a karaktereit nagyon jól megírja. Kedvencem tőle a Trónok harca)
- Kamoshida Hajime (általában romantikusokat ír, azonban sokkal egyedibbek, komolyabbak, és sokkal jobbak, mint bármelyik YA romantikus könyv, amit olvastam. Történetei pörgősek, kimondottan mélyek, humorosak, és rettentően kidolgozottak. A Rascal sorozata jelenleg a top 1 kedvenc könyvsorozatom, pedig általában a romantikus műfajt utálom. A címadáshoz, ahogy egyik másik japán sem, ő sem ért, szóval a gagyi címek és a borítók ne riasszanak el. Kedvencem tőle a Rascal sorozat, úgy ahogy van. Fent van pdf-ben, interneten, akik tudnak angolul, és nem zavarja a Japán kultúra, olvassák el, elsőrangú könyvek)
- William Shakespeare (drámaíró, remek párbeszédek, kiválóan végigvezetett cselekmények, remek karakterkidolgozás, szóval a kedvencek között a helye. Hamlet tőle a kedvencem.)
- Böszörményi Gyula (minden műfajban ír, van fantasyje, sci-fije, gyerekkönyve, történelmi regénye is, és mindben kiváló. Nagyon jókat ír, fordulatos sztorik, remek karakterek. A 9 8 7 is nagyszerű regénye, de a kedvenceim az Ambrózy könyvek.)
Rám, aki író szeretne lenni, ők gyakorolták a legnagyobb hatást. Rátok?
Néhány kedvenc szerzőm: Csernus Imre, Rhonda Byrne, Louise L. Hay, Dan Brown, J.R dos Santos, Almási Kitti
Ott a Google, keressen mindenki utána, ha valaki kíváncsi bármelyikre is.
Stephen King,Leslie L Lawrence,
Szemán Zoltán,J R Ward,Nalini Singh,assandra Clare,Dianne Duvall...
De szinte minden héten ujjabbnál újabb irók és könyveik tetszenek meg.
De imádom a Star Trek,Star Wars,Terminátor,Tarzan ,Eve Dallas,Mc Beaton....sorozatokat
- R.L. Stine (horror, YA horror, gyerekkönyvek; Fear Street - The Stepsister)
- Csukás István (ifjúsági; gyerekkorom kedvence; Nyár a szigeten)
- J.R.R. Tolkien (fantasy (mondhatni ő alkotta a műfajt); A szilmarilok)
- Joe Hill (horror (Steve King fia!); Locke and Key sorozat)
- Maggie Stiefvater (YA, fantasy; Hollófiúk sorozat)
- Ransom Riggs (fantasy; Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei)
- R.L. Stevenson (ifjúsági; A kincses sziget)
- Jack London (kalandregény; A vadon szava)
- C.S Lewis (fantasy; Narnia Krónikái sorozat)
Celia Rees - történelmi, kaland könyveket, minimális romantikával benne, de az csak a mellékszál szokott lenni
Tamora Pierce - high fantasy könyvsorozatok
Mai napon fedeztem fel a kérdésedet, amely elég nagy hatást gyakorolt rám. Mondhatom, nem a kérdés maga, hanem annak kifejtésében leírt magyarázatod.
"Rám, aki író szeretne lenni, ők gyakorolták a legnagyobb hatást. Rátok?"
Soha életemben nem merült fel bennem, hogy író legyek, nem is tudtam volna megfelelni ennek a feladatnak, és elhivatottságot sem éreztem magamban. Egy dologra azonban mindig figyeltem, történetesen, hogy mely könyvet tartom méltónak arra, hogy kezembe vegyem, és elolvassam. Az írók számát nem tudnám felsorolni, pláne hány művet olvastam el.
Én, aki soha nem akartam író lenni, az alább felsorolt alkotók műveit olvastam a legnagyobb élvezettel, s talán ők bírtak az elmémre a legnagyobb hatással. Nem feltétlen időrendi sorrendbe írom őket, s ha valaha író szeretnél lenni, az ő műveik közül minimum egyet olvass el! (Felsorolásom a teljesség igénye nélkül írom.) És ne gyere itt az általad felsoroltak között, hatásvadász módon Shakespeare nevével, mert ez maga a bűn!
Lev Nyikolajevics Tolsztoj
Elisabeth Gaskell
Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij
Mikszáth Kálmán
Ernest Hemingway
Erich Marie Remarque
Bohumil Hrabal
Márai Sándor
Szabó Magda
Szerb Antal
William Golding
Napjainkból:
Alessandro Baricco
Elena Ferrante
Colson Whitehead
Yuval Noah Harari
A nagy szavak mögöttes tartalom nélküli használata csak ripacskodás, sokkal nagyobb dologra vállalkozik az, aki azokat írásba akarja foglalni!
Robert Merle
Aldous Huxley
Duncan Shelley
Jókai Mór
J. R. dos Santos
Rejtő Jenő
Jodi Picoult
Ők a kedvencek számomra, azonban egy ideje elkezdtem klasszikusokat olvasni, mert hát úgy gondolom nem véletlenül klasszikus olvasmány. Gimiben hallottam sokról, aztán jópár év elteltével érzem azt hogy talán megérettem ezek elolvasására is.
Az abszolut kedvencem Stephen King, de sok író munkáit nagyon szeretem mellette.
Dean R Koontz, Robin Cook, Jodi Picoult, Vavyan Fable, Darren Shan, Neil Gaiman, Clive Barker, James Herbert, John Saul, Anne Rice, Diana Gabaldon, Sarah J. Maas, Agatha Christie, Peter Straub, Joe Hill, Karin Slaughter, JRR Tolkien, George RR Martin Licia Troisi, Carlos Ruiz Zafón, Kathy Reichs, Alex Kava, Laura Ingalls Wilder, Jane Austen, Margaret Attwood,Ray Bradbury, Isaac Asimov, HP Lovecraft, Arthur Conan Doyle, Edgar Allan Poe, JR Ward, A.O. Esther stb stb. Sok van...:) Imádok olvasni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!