Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi az a közös könyv?

Mi az a közös könyv?

Figyelt kérdés
Több videósnál is láttam már, ill. molyon, de egyszerűen nem tudok rájönni, hogy ez mi? Vagy én bonyolítom túl és egyszerűen csak az, amit valójában jelent?

2021. júl. 23. 23:17
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
szerintem az, hogy 2 vagy több ember dolgozik egy irományon. Pl felváltva írják a fejezeteket; vagy egyik az ötletgazda, másik az író stb.
2021. júl. 24. 07:52
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha mvalakivel közösen írsz egy könyvet akkor társ írók vagytok. Ha pedig a te ötletedet írja meg valaki más (mert mondjuk te nem tudod hogy kéne) akkor lesz egy szellemíród (ha jól tudom így hívják, de ebben nem vagyok biztos)

Közös könyvre jó példa lehet egy tankönyv, hiszen több, a témához értő ember állítja össze, együtt döntik el mi lesz benne. De mondjuk egy történelmi könyven (ami mondjuk egy város történetéről szól) is általában 2-3 ember dolgozik, együtt rakják össze. Így mindenki bele rakja a saját tudását, de a többiekével kiegészítve.

De közös könyv lehet egy olyan is ami egy univerzumban játszódik, de más írok írják. Pl. 39 kulcs ( 4-5 író írta a köteteket, felváltva, egy adott történet alapján, egy univerzumba, de mégis bele tette kicsit a saját tudását)

Vagy amikor 2 szereplő különböző szemszögéből követjük a történet, és 2 különböző ember írja őket, mégis egybe függ.

De ha pl a Marvel univerzum könyvekből állna, és a rendezők, vagy a színészek lennének az írók, akkor is közös könyvekről lenne szó, hiszen egy univerzum, osszekapcsolódó történetek, mégis mindenki bele rakja a saját ötleteit, tudását.

Remélem érthető volt

2021. júl. 24. 11:45
 3/5 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
2021. júl. 24. 22:20
 4/5 anonim ***** válasza:

A "közös könyv" olvasási maratonoknál szokott előjönni szerintem, több booktuber is csinál ilyet (readathonnak hívják), és vannak különböző szempontok, amik alapján lehet olvasni, illetve általában van egy "közös könyv", amit ki is beszélnek mondjuk élő videóban. Molyon pedig szintén olvasóklubokban lehet ilyesmi.

Talán erre gondolsz.

2021. júl. 31. 17:28
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen, Igen, erre gondoltam. Köszönöm szépen!
2021. aug. 2. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!