Aki már olvasta annak mi a véleménye A Dűne című könyvről? Pozitív és negatív egyaránt.
Egyszer érdemes végigszenvedni, mert tényleg fontos szerepet töltött be a műfajban, de felejtős. Sajnos írni nem tudott az író.
(Kétszer olvastam: általánosban és harmic évvel később.)
Első vagyok.
„Nem könnyű könyv, de érdemes megküzdeni vele. Arra készülj viszont, hogy nem egyszerhasználatos ponyva-scifi, igen sokrétű kulturális, politikai és vallási tartalma van.”
Nem tudom, hogy miért kell teljesen átlagos könyveket (mint ez is) úgy beállítani, mintha a világ nyolcadik csodái lennének, mert nem azok.
Egyébként én at Asimov-, Bradbury-, Clark-, Lem- (van kettő db jó könyve) könyvekkel kezdtem + rengeteg korai novella az aranykorból, szóval mire eljutottam Herbertig, már kialakult egyfajta ízlésem. Herbert nálam Heinlein, Niven stb. mellett foglal helyet: (nagyon) jó ötletek, de megírni nem tudták a könyveket.
De ahogy mindig is írom, olvass bele, és Te döntsd el, hogy végigolvasod, netán a kedvenced lesz stb.
Egy Zs kategóriás szerző egyetlen jó műve/sorozata.
6: mi is a klisé? Olvastad a teljes történetet? Tudod, hogy Paul nem számít hősnek, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!