Mit jelent a gittegylet kifejezés a Pál utcai fiúk regényben?
Az értelmetlen, de szórakoztató dolgokat. Zseniálisan.
:D
Igaz a fenti, wikis idézet, de a gittegylet egyben olyasmi is, ami megkülönböztet a többi, közönséges földi halandótól. Egy olyan titkos társaság, ahová akárkit nem vesznek fel, fel lehet vági a tagsággal, ugyanakkor egy titok, ami összeköt a többi taggal. Baráti társaság, ahol felnőttként kezelik magukat a gyerekek, elvárt bizonos viselkedés, és a többieket le tudják nézni, akik nem tagok. A gittegylet egyben egy teljesen civil szerveződés, bizonyos roppant sikkes és divatos dolog is.
Tényleg a Pál utcai fiúkban van, ott a kispolgári viselkedés és a kicsinyesség jelképe is, akik többre tartanak bizonyos, általuk elvárt viselkedést és maguk által kreált szabályokat, mint az emberségességet és a barátságot, amivel kapcsolatban Boka komly leckét ad nekik, a maradékra meg az élet tanítja meg őket.
Szerintem is olvasd el. Nagyon klassz.
:D
Rácz tanár úr sem értette:
- Hát ezt rágni kell?
- Igen, mert különben megkeményedik, és nem lehet nyomkodni. Én mindennap megrágtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!