Hová töltsem fel a fordításaimat?
Nyelvgyakorlás céljából fordítgatnék novellákat, könyvekből részleteket vagy egészet. Ezeket szeretném majd feltölteni valahová, egyrészt hogy egy helyen, hozzáférhető formában meglegyenek; másrészt ha találnék rá embert, akkor lektoráltatnám, és ugye elég lenne ilyenkor egy link, illetve maguktól is ráakadhatnának. Akiket meg érdekelne az adott meg nem jelent könyv, azok megismerhetnék a tartalmát.
Milyen helyet ajánlotok ilyen feltöltésre?
Wattpad
Merengő
Utóbbin is lehet fordításokat közzétenni, és a legjobb oldal, amit ismerek.
Javaslom saját blog létrehozását
Kanadahun (itt vannak rajongói forditók/csapatok)
Facebook könyves csoportok
Magyarországon már elkaszált regényekkel próbálkoznék, amiknek a folytatása engem is érdekelne. Mivel így kiadói jogok nem sérülnek, annyira nem is érdekli őket. Lektort sajnos nem találtam, pedig már kerestem több helyen is, de amint megkapták a fejezetet, el is tűntek; így sajnos másképp nem tudom ellenőriztetni a munkám.
Blog jó ötlet.
Miért ne sérülne kiadói jog? Oké, jegelték a projektet, de a hazai fordítás és kiadás joga náluk van még. Akkor is, ha úgy döntöttek, hogy nem folytatják.
Blog esetén tied a felelősség, kivétel, ha nem a tied a hoszting. Pl. a Blogger/blogspot blogoknál a Google azonnal töröl, ha copyright claim érkezik, nem szoktak mérlegelni. Eltart egy darabig, mire ellenőrzik, ez igaz, de utána nincs figyelmeztetés meg értesítés. Ezzel számolj azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!