UlfOrmson kérdése:
Michael Crichton Őslénypark című regényében szereplő Dr. Harding (az állatorvos) rokonságban áll a Szörnyek szigetében szereplő Dr. Sarah Hardinggal?
Figyelt kérdés
A Szörnyeek szigete olvasása közben fogalmazódott meg bennem a kérdés. Sarah egy helyen említi, hogy az apja állatorvos és hogy madarakra specializálódott. Az Őslénypark dr. Hardingjára mindkét állítás igaz. Vagy véletlen egybeesés?2021. jún. 23. 18:48
1/8 anonim válasza:
Nagyon régen olvastam, de a többi szereplő nem firtatta a dolgot csak visszakérdeztek rá; viszont elég áthallásos volt a dolog, túl sok az egyezés, szóval szerintem a lánya.
3/8 anonim válasza:
A filmes kánon nem mindenben azonos a könyvessel.
Egyébként nincs közvetlen kimondva, de valószínűsíthető.
4/8 anonim válasza:
A könyv az alapja az egésznek. Vagy rokona vagy pusztán csak inspiráció volt vagy változtattak a karakteren úgy, ahogy azt jónak látták a filmben. Szoktak változtatni nagyon sok dolgon az adaptációkban is.
5/8 anonim válasza:
Lényegében minden médiában más. A telltale-féle játékban pl. ő a főhős.
A filmekben meg kb. semmi szerepe nincs, csak a beteg Triceratopsnál látjuk egy keveset.
6/8 anonim válasza:
A telltale játék úgy tudom része a filmes kánonnak.
7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, ezek szerint nem csak nekem szúrt szemet a két karakter valószínűsíthető rokonsága.
Tisztában vagyok vele, hogy a filmes és könyves kánon több pontban is eltér egymástól. Egyik legjobb példa erre dr. Wu, aki még a Jurassic World-ben is szerepel, pedig a könyvek szerint még a Jurassic Park eseményei alatt meghal. Vagy pl. Hammond, akinek a személyisége is eléggé eltér a két alkotásban
2021. jún. 24. 18:30
8/8 anonim válasza:
A könyv szerint az apja a San Diego Zoo-ban dolgozott, amit megemlít az első könyv is Gerry Harding hátterénél, úgyhogy van rá potenciál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!