Könyvírás, könyv cselekménye?
Sziasztok!
Elsősorban olyanokhoz szólna a kérdésem, akik már írtak könyvet vagy bármilyen hosszabb terjedelmű prózát.
Eddig csak novellákat írtam, de mostanában elhatároztam, hogy belekezdek egy könyv írásába, igazából már szinte minden meg van hozzá.
Azt vettem észre, hogy nehezen veszem rá magam az írásra a történet "unalmasabb" részeinél - unalmas, értsd: felvezető és főbb cselekményszálak közti időkitöltő részek - nyilvánvaló okokból, szerintetek effektív-e, ha amihez kedvem szottyan megírom és csak mikor már minden kész van, utólag teszem össze az egészet? Olyankor már könnyebb az átmeneti cselekményeket is megírni.
Köszi a válaszokat előre is!
Talán annyit érdemes csinálni, hogy a szereplőket felírod. A mellék vagy nem fontos karaktereket egy rövid jellemzéssel, a főszereplőket hosszabban, jól kifejtve.
Így nem lesz az, hogy egy mellém karakter 4x szerepel csak más névvel, és a főszereplők sem lesznek személyiségzavarosak.
Talán egy egyszerű kis idővonalat is készíthetsz, hogy kb eltudd helyezni a dolgokat, hogy ne legyen keveredés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!