Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mitől függ, hogy ugyanaz a...

Mitől függ, hogy ugyanaz a 2009-es kiadású könyv az egyik antikváriumban 1000, a másikban 14 000 Ft?

Figyelt kérdés
[link]

2021. jún. 4. 05:33
1 2
 1/11 anonim válasza:
95%

A bolt helye.

A bolt hozzáértése.

A könyv állapota.

A könyv kiadása.

Dedikáció.

Kiegészítők. Pl.:CD melléklet.

...

2021. jún. 4. 05:43
 2/11 anonim ***** válasza:
62%

A 14 ezres az egy olvasatlan, eredeti állapotú könyv, ami olyan, mintha új lenne, ezért nagyobb az értéke.

Az 1000 forintos meg igencsak használt példány.

2021. jún. 4. 06:23
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
"titkos" szabályok 1000 ft-ért. :)
2021. jún. 4. 06:51
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Én múltkor egy vagyonért vettem egy könyvet, mert dedikált volt egy olyan írótól, aki meghalt (a halála előtt dedikálta).

Megérte, imádom, mindig magam mellett tartom.

2021. jún. 4. 07:24
 5/11 A kérdező kommentje:

2: Nem stimmel.

Jó állapotú könyv, ennyi áll ott az 1000 Ft-osnál.

Egy másik, ugyancsak jó állapotú könyv 12 000 Ft máshol.

Hibátlan, olvasatlan példány - ez áll a 7000 Ft-osnál.

?

Egyik sem dedikált, egyiknél sincs CD-melléklet.

2021. jún. 4. 07:29
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, írni mindent lehet, mert mindenkinek mást jelent a „jó állapot” stb.
2021. jún. 4. 08:28
 7/11 A kérdező kommentje:
6: Ez még mindig nem indokolja az eltérő árat.
2021. jún. 4. 10:20
 8/11 anonim ***** válasza:
27%

#7 az ár attól függ, hogy a tulajdonos mennyiért adta be a könyvet. Van aki drágán adja be, mert azt gondolja, majd hogy biztos jön egy hülye, és megveszi ennyiért. (És valószínű, hogy tényleg jön egy hülye, és megveszi ennyiért.)

Én is láttam már olyan könyvet (cherubion fantasy), amit 1000 és 7000 forintért is vesztegettek.

2021. jún. 4. 13:30
 9/11 A kérdező kommentje:

Az antikváriumok szabják meg az árat. Még bizományos antikváriumról nem hallottam, megveszik a könyvet, és ők mondanak árat a tulajdonosnak.

De a bizományi boltok esetében is az ottani becsüs szabja meg az árat.

Most akkor én mennyiért hirdessem?

2021. jún. 4. 16:24
 10/11 anonim ***** válasza:

Sok oka lehet ha drágább. Az Állapota, hogy mennyire nehezen beszerezhető, dedikált e stb.

Én pl mostanában vadászom az Outlander könyvsorozat darabjait. A többségét eredeti bolti áron.

Viszont az 1. és 2. fekete borítós kötet már igen ritka. Mindkettőt 18-19 ezer ft- ért láttam csak olvasatlan, jó állapotú példányban hosszú hónapokig.

A 2. rész végül 2990- ért jött össze ( mázli volt) , erősen használtan, az egyik sarka picit sérült, biztosan többször olvasott, de teljesen korrektül néz ki. Nekem így is megérte.

Az 1. kötetet pont ma rendeltem meg 18 ezerért, ennél olcsóbban sehol nem láttam, pedig hónapokig nézelődtem, és őszintén már nem akartam többet várni rá, így is régóta nagyon el akarom olvasni, és egységes borítójú könyvsorozatot szerettem volna, így úgy voltam vele, hogy egyszer beruházok rá. Ez egy teljesen olvasatlan,hibátlan példány. Jó ideje előjegyeztem, örülök hogy végre meglesz. Amint megjön el is kezdem végre olvasni az első részt. Aztán július elején még megrendelem a 6. kötetet és meg is lesz az egész eddigi.

2021. jún. 10. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!