Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tom Denem hogyan csinált...

Tom Denem hogyan csinált horkruxot a naplójából?

Figyelt kérdés
Hiszem Myrtle-t nem ő ölte meg, hanem a Baziliskus. Igaz, hogy az ő utasítására, de nem saját kezűleg gyilkolta meg. Az összes többi horcruxát úgy készítette, hogy kioltotta valakinek az életét, aztán ebből fakadóan az egyik leszakadt lélekrészt belezárta egy tárgyba (plusz egyet Harrybe). De horcrux készítésénél arra van szükség, hogy maga a sötét varázsló öljön meg egy embert, nem?

2021. máj. 23. 06:16
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
A kérdésben elírtam, de tudom, hogy a horcruxot 'c'-vel írják, nem 'k'-val.
2021. máj. 23. 06:17
 2/11 mantis religiosa ***** válasza:
80%
Sok varázsló/boszorkány életét oltotta ki, nem csak annyit, amiről tudunk konkrétan. Az a csoda, hogy csak ennyi horcruxot készített.
2021. máj. 23. 07:03
 3/11 A kérdező kommentje:
De a naplót Myrtle halálából fakadóan csinálta.
2021. máj. 23. 07:06
 4/11 mantis religiosa ***** válasza:
100%
Pontosan nem emlékszem, de nem lehet, hogy csak ezt sugallja a könyv? Majd utána olvasok holnap.
2021. máj. 23. 07:17
 5/11 anonim ***** válasza:
84%
Könyvben véletlenül készültnek írja le, amikor már készült egy ilyen varázslatra, akkor futott bele a hüppögő lányba, aki véletlenül meghalt. Emiatt lett tudata ennek a darabkának, s lett más, mint a többi.
2021. máj. 23. 08:41
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ő irányitotta a kigyót szóval lényegében ő ölte meg
2021. máj. 23. 09:02
 7/11 anonim ***** válasza:
Egyetértek a 6-ossal. Gyakorlatilag ő ölte meg, csak a baziliszkusz volt az “eszköz”.
2021. máj. 23. 14:55
 8/11 anonim ***** válasza:
21%

"Könyvben véletlenül készültnek írja le"

Mégis hol?

2021. máj. 24. 17:07
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Idézet a második kötetből:

"- Megkérdezni, hogy hogyan haltál meg.

Myrtle abban a minutumban felélénkült, és olyan arcot vágott, mintha még soha nem hallott volna ilyen hízelgő kérdést.

- Óóóó, az borzalmas volt - mesélte lelkesen. - Pontosan itt történt. Ebben a fülkében haltam meg. Olyan élénken emlékszem, mintha tegnap történt volna. Elbújtam ide, mert Olive Hornby csúfolt a szemüvegem miatt. Magamra zártam az ajtót és sírdogáltam, de aztán hallottam, hogy valaki bejött. Az a valaki beszélt is, de olyan furcsa nyelven. Valami külföldi nyelv lehetett. Na mindegy,

szóval engem csak azért zavart a dolog, mert fiúhangon szólalt meg. Ki is nyitottam az ajtót, hogy elküldjem a lányvécéből, de akkor... - Myrtle fontoskodva kihúzta magát. Csak úgy sugárzott az arca. - Akkor meghaltam."

Denem nem tudta, hogy van ott valaki, amikor bement újból kinyitni a Titkok Kamráját, s Myrtle ránézett a kígyó szemére, amitől meghalt, Denem pedig már készült a horcrux létrehozására, emiatt leszakadt egy lélekdarabkája.

2021. máj. 24. 22:07
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hát az világos, hogy Myrtle tulajdonképpen véletlenül lett áldozat. Viszont a horcrux ettől nem lesz véletlenül készült (mint Harry), te magad is leírod, hogy már készült Denem a létrehozására.
2021. máj. 24. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!