Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan tudnám a képregényemet...

Hogyan tudnám a képregényemet kiadatni?

Figyelt kérdés

Egy kis ideje jobban benne vagyok ebben és már több képregény scriptet is írtam és van egy amin már dolgozok is.

Az érdekelne hogy kiadóknál mi kell ahhoz hogy kiadják, miket szoktak nézni(tudom hogy nagyon kicsi erre az esély de ezt most ne vegyük figyelembe). Esetleg külföldi kiadóknál is lehet? Számít az nekik hogy magyar vagyok? Nekem nem jelent gondot angolul megírni (csak angolul, németül franciául már igen).

kickstarteres kiadás az hogy működik?

2021. máj. 21. 16:20
 1/6 anonim ***** válasza:
67%

nyomtatásban szinte kizárt....

MAgánkiadásban meg neked nem lesz rá pénzed.

Próbáld online.

2021. máj. 21. 16:28
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem fogom online!

Ki szeretném adatni kiadóval!

Esetleg kickstarter gyüjtés csinálni, és akkor saját pénzből ki fogom tudni nyomatni,de nem tudom hogy működik akkor az árusítása.

2021. máj. 21. 18:15
 3/6 anonim ***** válasza:
49%
Mennyi pénzed van rá?
2021. máj. 21. 21:41
 4/6 A kérdező kommentje:
Semmi! Erre van a kickstarter ahol be promozom és előre lehet rendelni esetleg plusz pénzt küldeni különleges tartalmakért(pl egy lap az eredeti rajzból, de ezt csak példának mondtam ettől több lehetőség is van) és van egy határ idő erre és abból a pénzből kiadathatom.
2021. máj. 21. 23:57
 5/6 anonim ***** válasza:

Itt olvashatsz arról, hogy mennyi pénzt kell összekalapoznod...

[link]

2021. máj. 22. 13:19
 6/6 anonim ***** válasza:

Az a helyzet, hogy itt Magyarországon még ismertebb magyar alkotók munkáit sem jelentetik meg a magyar kiadók, mert a magyar alkotók által készített kiadványokra elég kicsi a kereslet.

Így ismeretlenbe meg senki nem fogja megjelentetni egy "noname" alkotó munkáit.

Sajnos itt csak a szuperhősös Marvel-képregények mennek nagyobb számban, a többi kiadvány példányszáma elhanyagolható.

Amit írtál, az járható. Kickstarteren indítasz kampányt, de ott is bazi sok ilyen projekt fut, így nem lesz könnyű a helyzeted.

Vagy esetleg olvass utána, hogy Csepella Olivér hogyan adta ki a Nyugat + Zombik kiadványát itthon.

Sok szerencsét és kitartást!

Amúgy, ha kickstarterezel, nagyon sok mindennek utána kell nézned.

Nyomda mennyiért készíti el a kiadványod (mennyiért tudod meghirdetni a Kickstarteren a kész művet), hogyan adózol a bevétel után stb. Úgyhogy elég sok mindennek utána kell nézzél majd...

2021. máj. 24. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!