George R. R. Martin miért nyilatkozta azt anno, hogy a Sandor, illetve Janos nevű karaktereket nem a Sándor és a János magyar névváltozatok alapján nevezte el?
Szerintem elég egyértelmű, hogy ezeket nem Ő találta ki, hanem megnézett egy magyar névlistát, megtetszett neki néhány név és levette az ékezeteket...
Ha csak egy magyar név szerepelne a könyveiben, még talán el is hinném hogy pont véletlenül olyat talált ki ami amúgy itt Magyarországon létezik.
Ti mit gondoltok?
Egyáltalán nem biztos, hogy tudta, hogy ezek létező magyar nevek. Például én is kitaláltam egy fantasy nevet az egyik karakteremnek, kíváncsiságból beütöttem a Google-be és megtudtam, hogy ez egy létező olasz név.
Elég sok neve valamilyen létező név átformálása, lásd az Aria-ból lett Arya vagy a Jamie-ből lett Jaime. Ugyanúgy lehet, hogy Jason névből lett Janos, aminek semmi köze a Jánoshoz. Ha pedig mégis a magyar neveket vette át, mit számít?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!