Móricz Zsigmond:Árvácska című könyvét érdemes lenne elolvasni?
Figyelt kérdés
Nagyon szomorú? Nem unalmas?2021. ápr. 27. 22:37
1/7 anonim válasza:
Nagyon nyomasztó. Kicsit unalmas, ha modern regényekhez vagy szokva.
3/7 anonim válasza:
Az árva kislánnyal úgy bánnak a nevelőszülei, hogy a kutyával különbül. A mai nevelőszülők egy része bizonyára magára ismerhet.
4/7 anonim válasza:
Érdemes, ha egy végtelenül nyomasztó, tragikus, letaglózó realista regényre vágysz.
Félreértés ne essék, nagyszerű könyv, csak bírni kell.
5/7 anonim válasza:
Nem mindenki bírja lelkileg. Ha fel vagy készülve a megalázás, bántalmazás sokféle formájának befogadására, akkor akkor érdemes.
6/7 anonim válasza:
Mindenképpen. Figyelmesztetlek vegyes érzelmeket kellt az emberekben. Valaki érdekesnek, valaki unalmasnak találja. Valakinek szomorú, valakit nem ütt szíven. Nekem nagyon tetszett néha sírtam rajta de ki lehett bírni
7/7 anonim válasza:
tisztában kell lenni, belehelyezni magad abba a korszakba amiben játszódik. bennem az élt hogy akár nagyim is lehetett volna a főszereplő helyében. és tényleg elég kegyetlen és drasztikus a cselekménysorozata, sokkal jobban sajnáltam úgy a főszereplőt hogy tudom hogy valós alapjai vannak az elbeszélteknek. és azt is hozzátenném hogy a filmadaptációk közül sok nem ad vissza egy regényt, szerintem ennek a filmváltozata egészen jól. ezt is unalmasnak érezhetik sokan, de maga a hangulata, a korszak világnézete nagyon jól át van benne adva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!