Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi a véleményetek arról, ha...

Mi a véleményetek arról, ha egy könyv nem happy end-del végződik?

Figyelt kérdés
Szeretitek? Van kedvenc kapcsolódó könyvetek?

2021. ápr. 27. 20:56
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez alapján semmi. Ettől még lehet jó is vagy rossz is.
2021. ápr. 27. 21:11
 2/10 anonim ***** válasza:
92%

Igen, ha passzol a történethez. Valamin egyébként is érezni, hogy nem lesz teljes egészében jó vége.

Bár csak azért, mert nem happy end egy befejezés, még nem feltétlenül kell szomorúnak is lennie. Lehet valahol a kettő között is.

2021. ápr. 27. 21:14
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ. Nem szeretem egy könyv előtt tudni, hogy hogyan végződik. A lényeg hogy passzoljon, és legyen reális
2021. ápr. 27. 21:38
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Igazából szerintem azzal sincs semmi gond ha a könyv vége nem boldog és happy end. Attól azt a könyvet még ugyanúgy lehet élvezni és szeretni. Nekem is van egy kettő ilyen a polcomon. Az viszont rám is igaz, hogy sokkal jobban szeretem a boldog befejezésű könyveket.
2021. ápr. 28. 10:18
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Olvasni is nagyon szeretek, de manapság többnyire animéket nézek, úgyhogy így válaszolnék a kérdésre (bár, ha magát a kérdést nézzük, akkor a válasznál lényegében mindegy, hogy anime vagy könyv, egy tőből fakad).

Tehát az, hogy egy történet happy vagy sad end-et kap, az szerintem teljesen történetfüggő. Animék közül tudok mondani példát (könyvek közül nem sok sad endet olvastam). A Clannad: After Story happy enddel ért véget, pedig szerintem az az anime nagyon nem kellett volna happy enddel véget érjen. A H2O vége pedig öncélúan volt depresszív.

Ha a Your Lie in April vége boldog lenne, akkor tuti, hogy nem gyakorolt volna rám ekkora hatást, de például ha a Hősakadémia érne véget szomorúan, akkor csalódnék benne. Ez teljesen történetfüggő - és könyveknél is pont így van.

Nem teljesen a kérdésedre válaszolt, bocsánat ezért, de kifejtettem azért a véleményem. :D

2021. ápr. 28. 11:26
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Magát az érzést nem szeretem, de néha ilyenekre is szükség van.
2021. ápr. 29. 10:23
 7/10 anonim ***** válasza:
27%
Szerintem jó dolog. Kevésbé kiszámítható. Pl Stephen King: Cujo
2021. ápr. 29. 20:58
 8/10 anonim ***** válasza:
Oké, már kiszámítottam a Cujo végét. :D
2021. ápr. 29. 21:05
 9/10 anonim ***** válasza:

Ha passzol a történethez, kifejezetten szeretem. Hollywood szirupos boldogságcunamijától cukorbeteg leszek. Néha igenis kell a végénre némi keserűség vagy egy gyomros.

Kifejezetten kedvenc könyveket nem tudnék megnevezni (mert nem tudok csak úgy kedvenceket kijelölni, túl sok jó könyvet olvastam) de a legutóbbi ilyen nem-happyend könyv amit olvastam, az a Pókfény volt. Nagyon bejött.

2021. ápr. 29. 21:32
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem tud nagyon jó és nagyon rossz is lenni. Én kifejezetten szeretem, ha mondjuk nem végződik boldogan, főleg amikor egyáltalán nem számítok erre. Viszont vannak olyan könyvek, amiknél egyáltalán nem értem, miért olyan a vége, amilyen. De ilyen sztorik mindig lesznek, végülis egyszer majd hozzá fogok szokni.
2021. ápr. 30. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!