Csak én vagyok ezzel így? Hiába van ebookom ugyanúgy rendelek "igazi" könyveket.
Jó érzés ahogy egyre több könyv pihen a polcomon, imádom az illatukat is és stb.
Amiatt is vásároltam olvasót mert sok ingyenes könyv van fent a neten.
Az anyagi helyzetem nem valami fényes, egy hónapban max három könyvet rendelek és mindig figyelem az akciókat is.
Kicsit meg is bántam az ebook megvételét mert nem használom. Persze olvastam már el azon is pár könyvet, de nekem az igazi könyv az igazi:D
Ti is voltatok már ezzel így?
Ti hol szoktatok könyveket rendelni egyébként? Ahol nem vészes az ára. Itt a városomban sajnos egy könyvesbolt sincs ellenben kocsma szinte minden sarkon/utcában..
Monitoron szoktam a nem elérhető árú (>40 font), vagy a csak használtan (néhányszor próbát tettem, de az összegyűrt, foltos könyvek nekem nem jelentenek „jó” állapotot) kapható könyveket. Egyébként rengeteg disszertáció, cikk stb. máshogyan nem is érhető el.
Vidéken meghaltak a könyvesboltok, szinte mindent csak rendelni lehet, de akkor már a kiadótól rendelem, nem kell közvetítő.
De Budapesten sem jobb helyzet: természettudományos és más komolyabb (szépirodalom is) könyvek elvétve kerülne be egy-két szakosodott boltba.
Amíg Pesten éltem próbáltam hűséges lenni egy-egy bolthoz, de amikor kapja az ember a beszólásokat az eladóktól bizonyos ismeretség után, inkább váltottam. Érdekes módon ezek a boltok nem sokkal később be is zártak.
Nagyobb boltoknál rendkívül zavaró az eladók állandó cseréje – érdekelne, hogy az eladók többsége diákmunkás, vagy miért nem lehet ismerős arcokat látni.
A Bookdepository-t pedig egyre jobban szeretem.
Nekem speciel kinyílt a világ az e-book miatt, de ez inkább az érdeklődési körömnek köszönhető (több ezer oldalas szakkönyvek). Persze továbbra is veszek "rendes" könyveket, de nálam az e-könyv vezet.
Én vagy a kiadó oldaláról rendelek, ha tehetem, vagy antikvárium. E-könyvet elsősorban angolul olvasok, szóval ott veszem meg, ahol épp árusítják (Amazon, kiadók honlapjai). Az akciókra én is figyelek.
Bevallom, volt olyan szakkönyv, amit lekalózkodtam, mert képtelenség volt beszerezni. Illetve egy kiadó könyveinél horribilisnek találtam, amennyit elkérnek a könyvekért, de tőlük egy-két könyvet olvastam, aztán hagytam, mert a minőség nem volt arányos az árral. Ha az lett volna, valószínűleg fizetősen is megveszem.
Van ebook olvasóm.
De én is szivesen rendelek valódi és ebook könyveket is.
Miért lenne baj?!
Nekem kindleöm van, amazonról rendelek e-könyveket, elég jó akciók vannak ott, sokszor szereztem már be 1-5 dollárért könyveket. Tény, hogy inkább angol nyelven vásárolok onnan, sajnos magyar nyelvű e-könyv "boltokat" annyira nem ismerek, és ahogy néztem, 1-1 e-könyv max párszáz/1000 forinttal olcsóbb, mint az eredeti. Az igazán szeretett könyveimet szeretem lapozgatni, azok szeretem, ha megvannak papír formában.
Papír alapú könyveket én libriben vagy antikváriumban szoktam venni, idegen nyelvű könyveket a bookdepositoryról, bár most ott a Brexit miatt drágultak a könyvek, de minden héten vannak akár ilyen 20%-os akciók meg kuponok is.
Volt olyan, hogy egy könyvsorozat első részét pl. kindle-re vettem meg, és annyira szerettem, hogy eldöntöttem, hogy a sorozat többi részét papír formában fogom elolvasni (meg akkor már az elsőt is megvettem papírban, hogy tejes legyen a kollekció :D)
Én is jobban szeretem a papír formát, de pl. utazáshoz a kindle-t szeretem, mert kicsi, elfér, és ha elolvasok egy könyvet, akkor nem kell másikat magammal vinnem, hanem tudok arról válogatni.
Illetve ilyen motivációs, önsegítő könyveket kis valószínűséggel szoktam újra-újra elővenni és lapozgatni, azokat szinte mindig kindle-re veszem vagy hangoskönyvre.
Ha valóban nem használod az e-könyv olvasódat, el tudod adni, én is használtan vettem az enyémet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!