A kérdező szavazást indított:
Charlotte Bronte: Jane Eyre
Charles Dickens: David Copperfield
Jane Austen: Büszekég és balítélet
Emily Bronte: Üvöltő szelek
Anne Bronte: Agnes Grey
Rudyard Kipling: A dzsungel könyve
Daniel Defoe: Robinson Crusoe
Alan Alexander Milne: Micimackó
Walter Scott: Rob Roy
Oscar Wilde: A cantervillei kísértet
16 szavazat
1/7 anonim válasza:
Hát ezek közül nem is tudom... Talán a Wilde, bár az novella, a többi meg regény.
2/7 anonim válasza:
(Dickens-nek, Kiplingnek van jobb könyve, Scottnak pedig pláne. Wilde-tól sem ezt választottam volna.)
Egyébként pedig megválaszolhatatlan a kérdés. :)
3/7 anonim válasza:
Azért ez elég vegyes felhozatal és racionálisan nem lehet szembeállítani őket egymással. Van közte ifjúsági is, meg alapvetően felnőtt szépirodalmi is... A Micimackó meg konkrétan gyerekkönyv!
A felnőtteknek szántból nekem olvasói szempontból a Jane Eyre jött be legjobban, bár nem mostanában olvastam. Írói szempontból viszont a Büszkeség és balítélet karakterépítése és mélysége.
4/7 anonim válasza:
Dickenstől a Twist Olivért raktam volna a listába inkább,mert szerintem sokan nem is ismerik David Copperfieldet
6/7 anonim válasza:
Egyértelműen az Üvöltő szelek áll az 1. helyen nálam. Utána a David Dopperfield.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!