Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mennyire valósak a vélemények?

Mennyire valósak a vélemények?

Figyelt kérdés

A könyveken gyakran szokott olyan lenni hogy xy-nak nagyon tetszett, A New York Times: Az év könyve horror témában stb

Az érdekelne hogy ezek a "vélemények" mennyire valósak? Tényleg írtak ilyen mondatokat a könyvekről vagy csak azért találják ki ezeket hogy népszerűbbé tegyék a könyveket.

2021. ápr. 16. 15:59
 1/10 anonim ***** válasza:
52%
marketingesek írják ezeket a "véleményeket".
2021. ápr. 16. 16:06
 2/10 A kérdező kommentje:
De azért ha oda írják Stephen King nevét a boritóra. Azért annak lenne jogi következménye, Nem igaz?
2021. ápr. 16. 16:30
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván sok embernek sok véleménye van, de a könyvborítóra meg a terjesztői oldalakra csak a pozitív véleményeket írják.

Másrészt ez ilyen vakard meg a hátam dolog: ha King valami jó véleményt mond XY-ről, akkor elvárja, hogy XY is jó vélemémnyt mondjon King következő könyvéről.

2021. ápr. 16. 16:37
 4/10 anonim ***** válasza:

A hármasnak igaza van, de én még tennék hozzá.

Sokszor ezek az ajánlások olyan íróktól jönnek, akik ugyan annál a kiadónál vannak, ugyan az az ügynökük, stb. A mi kutyánk kölyke alapon.

Aztán olyan is van, hogy az adott írók barátok. Konkétan tudok ilyet, ahol mindenki tudja, hogy jóban vannak (szoktak nyilvánosan kommunikálni egymással, emlegetik egymást interjúkban, sőt, dolgoztak/dolgoznak is együtt).

Ez egyrész lehet az, hogy nyilván te is jókat mondanál a barátaidról. Másrészt viszont nyilván olyanokkal barátkoznál és dolgoznál együtt, akiknek a munkáját tiszteled.

Ezeknél nem mondom, hogy teljesen objektívak, viszont simán elhiszem, hogy nekik tényleg tetszett és komolyan gondolják.

2021. ápr. 16. 19:38
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem, még az jutott eszembe, hogy ez egy jó reklám is nekik. Látod a nevét más könyvekben, ha még nem hallottál róla, lehet rákeresel, ha már igen, akkor most eszedbe jut, hogy meg akartad tőle venni az egyik könyvet, csak mindig kimenet a fejedből.
2021. ápr. 17. 09:10
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom, pl. én láttm Moly.hu-ról is véleményeket nem egy könyvben, amit nálunk kiadtak. Igen, csak pozitívak, de mi lenne a haszna abból a kiadónak, ha olyan véleményt tenne ki, amiben ócsárolják az adott kötetet? Ha el akarsz adni valamit, akkor vonzóvá kell tenni. Ezt józan paraszti ésszel is tudja az ember. Szóval, nemcsak marketingesek írják ezeket a "vélemményeket", hanem sokszor egyszerű emberek véleménye is odakerül. Bár gondolom először megkérdezik őket erről.
2021. ápr. 17. 09:49
 7/10 anonim ***** válasza:
47%
@Hatos: inkább ne legyen semmi. Például Szabó Magda könyveire is olyanok véleménye került, akiket nem tartok semmire. És bár a könyvek olvasása közben nem azzal foglalkozom, hogy melyik nímand mit mondott, azért nagyon zavaró a tudat, hogy a hátoldalon butaságok szerepelnek buta emberektől.
2021. ápr. 17. 09:54
 8/10 anonim ***** válasza:

7-es, szóval, aki nem ismert ember, hanem csak egy blogja van mondjuk, az már buta. Értem. Akkor te is buta vagy, hiszen csak egy nímand vagy álnév mögé bújva. Ma is tanultam valamit. XD

6-os voltam.

2021. ápr. 17. 11:19
 9/10 anonim ***** válasza:

#8 az "ismert ember" nem véletlenül az. Azért "ismert", mert tekintély a témában, tárgyban.

Ugyanúgy, ahogy szakkönyvnél a tudósok véleményére adnak, orvosi könyvnél az orvosprofesszorok véleményére stb. Nem pedig arra, akinek "csak van egy blogja".

2021. ápr. 17. 15:26
 10/10 anonim ***** válasza:
9-es, tanulj meg szöveget értelmezni!
2021. ápr. 17. 15:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!