Mennyire valósak a vélemények?
A könyveken gyakran szokott olyan lenni hogy xy-nak nagyon tetszett, A New York Times: Az év könyve horror témában stb
Az érdekelne hogy ezek a "vélemények" mennyire valósak? Tényleg írtak ilyen mondatokat a könyvekről vagy csak azért találják ki ezeket hogy népszerűbbé tegyék a könyveket.
Nyilván sok embernek sok véleménye van, de a könyvborítóra meg a terjesztői oldalakra csak a pozitív véleményeket írják.
Másrészt ez ilyen vakard meg a hátam dolog: ha King valami jó véleményt mond XY-ről, akkor elvárja, hogy XY is jó vélemémnyt mondjon King következő könyvéről.
A hármasnak igaza van, de én még tennék hozzá.
Sokszor ezek az ajánlások olyan íróktól jönnek, akik ugyan annál a kiadónál vannak, ugyan az az ügynökük, stb. A mi kutyánk kölyke alapon.
Aztán olyan is van, hogy az adott írók barátok. Konkétan tudok ilyet, ahol mindenki tudja, hogy jóban vannak (szoktak nyilvánosan kommunikálni egymással, emlegetik egymást interjúkban, sőt, dolgoztak/dolgoznak is együtt).
Ez egyrész lehet az, hogy nyilván te is jókat mondanál a barátaidról. Másrészt viszont nyilván olyanokkal barátkoznál és dolgoznál együtt, akiknek a munkáját tiszteled.
Ezeknél nem mondom, hogy teljesen objektívak, viszont simán elhiszem, hogy nekik tényleg tetszett és komolyan gondolják.
7-es, szóval, aki nem ismert ember, hanem csak egy blogja van mondjuk, az már buta. Értem. Akkor te is buta vagy, hiszen csak egy nímand vagy álnév mögé bújva. Ma is tanultam valamit. XD
6-os voltam.
#8 az "ismert ember" nem véletlenül az. Azért "ismert", mert tekintély a témában, tárgyban.
Ugyanúgy, ahogy szakkönyvnél a tudósok véleményére adnak, orvosi könyvnél az orvosprofesszorok véleményére stb. Nem pedig arra, akinek "csak van egy blogja".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!