Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hány éves kortól érdemes...

Hány éves kortól érdemes megismertetni valakit Oscar Wilde Boldog Herceg című művével, milyen korosztálynak jön át igazán?

Figyelt kérdés
2021. márc. 22. 19:44
 1/4 anonim ***** válasza:

Pont pár hete olvastam. Nekem (20 éves vagyok) teljesen átjött, de ez nem csak a kortól függ, hanem hogy mennyire tudja az olvasó értelmezni az adott művet. Valaki 16 évesen is már egyértelműnek tartja, míg valaki 40 évesen is csak vakarja a fejét.

Próbáld meg, vesztenivalód nincs. Nem is hosszú, negyedóra alatt elolvashatod, így tényleg semmi bajod nem lehet abból, ha elolvasod. Ha nem is érted, akkor is még utánaolvashatsz vagy újraolvashatod később, amikor úgy érzed, hogy kicsit érettebb vagy.

2021. márc. 22. 23:43
 2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a tippet de itt nem rólam van szó hanem másokon :) kisgyerekként már hallottam írásban, aztán ahogy felnőttként újrahallgattam, egy olyan vonal is bejött hogy nem is teljesen mese ez, legalábbis bejön egy olyan vonal hogy itt felbukkannak felnőttes szálak
2021. márc. 22. 23:54
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Akkor elnézést, én értettem félre. Igen, ez egy tipikusan olyan mű (mint a legtöbb Wilde mese vagy akár a Kis herceg), amit gyerekként csak élvez az ember, de felnőttként (pontosítva érett gondolkodással) már meg is érti. Szerintem Wilde stílusának ez az egyik legerősebb eleme: komoly témákról beszél komolytalan környezetben.

2021. márc. 22. 23:57
 4/4 Alex Fly ***** válasza:
Az említett mesével én a "Harmadik meséskönyvem" c. könyvben találkoztam, amit a kiadó a 10-12 éves korosztálynak pozícionált. De hogy aztán ki mennyit ért meg belőle, az egyénfüggő...
2021. márc. 24. 01:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!