Voldemortot bántotta a többi gyerek az árvaházban?
"Bántani tudom azokat, akik bosszantanak. Ha akarok, fájdalmat tudok okozni nekik."
A bosszantást akár bántalmazásnak is lehet venni. Az biztos, hogy lelki szinten bántották, hiszen ki volt közösítve.
“gondolom az elején bántották mikor bekerült oda”
Ott született.
Én nem gondolom, hogy különösen bántották volna (bár egy árvaházban elég mindennapos, hogy bántják/kiközösítik egymást a gyerekek, úgyhogy akár lehetett ilyen is), inkább bosszantották. Úgy emlékszem, olyasmit is említ, hogy már az árvaházban is idegesítette a gyerekek sírása, tehát inkább ő maga kerülte őket, nem tudott velük azonosulni/elvegyülni, mintsem a többiek közösítették volna ki őt. Később aztán szórakozásból bántotta őket, és szerintem azért is, hogy ezzel szándékosan elijessze őket és békén hagyják.
Mivel Voldemort szerelmi bájital hatása alatt fogant, nem volt képes a szeretetre vagy az együttérzésre, ami pszichológiai szakszóval mondva azt jelenti, pszichopatának született. A valódi életben is jellemző a pszichopatákra, hogy gyerekkorukban szörnyűségeket követnek el, állatokat kínoznak (mint Tom Denem a nyulat), hiszen ilyenkor még nem igazán tudják, mit “szabad” és mit nem. Később nagyon durván megtanulják a “normális” emberek működését, kiválóan álcázzák azt, hogy valójában nem stimmel velük valami, SŐT különösen lehengerlőek tudnak lenni - Ted Bundyért is odavoltak a nők, nem sejtették, hogy sorozatgyilkos, és ez Tom Denemmel is hasonlóan volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!