Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A szegedi somogyi könyvtárban...

A szegedi somogyi könyvtárban hogy mennek a dolgok?

Figyelt kérdés
Még a nyáron csináltattam egy kártyát, azóta nem voltam. Ha vége lesz a karanténnak tervezek bemenni, de ég sok mindent nem értek. Amikor csináltattam a kártyámat le kellett adnom a táskámat ezt mindig le kell adni? és ha leadtam akkor konkrétan szabad vagyok? Meg ha leadom, akkor kapok egy kulcsot vagy mi, bocsi nem vagyok képben. Azt is szeretném megtudni hogy a kölcsönzés, vevés hogy működik? Mármint akkora az egész épület hogy nem találnák el a pénztárig se. De most tegyük fel, elindulok a könyvtárba és az első dolog amit csinálok hogy leadom a cuccaim? Aztán mehetek nézelődni, és ha van ilyen kártyám akkor tudok kölcsönözni? Elnézést az összecsapott mondatokért, este van és nem nagyon tudtam máshogy megfogalmazni. Köszönöm a segítséget!

2021. márc. 21. 20:52
 1/8 anonim ***** válasza:
74%

Nem a szegediben, hanem egy másik könyvtárban dolgozom. Nincs most kölcsönzés, épületbe dolgozókon kívül senki nem léphet be.

Kérdező, kérlek gondolkodj józan paraszti ésszel: ha minden szolgáltatás szünetel, ez alól miért pont a könyvtárak lennének kivételek, ha se moziba, se színházba nem mehetsz?

2021. márc. 21. 20:59
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ui. sajnos tavaly is a legutolsók között voltunk enyhítéskor. Szerintem nyár előtt nem lehet majd egyik könyvtárba se menni személyesen. ☹️
2021. márc. 21. 21:10
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, ne mondd, hogy soha életedben nem voltál még könyvtárban. XD
2021. márc. 21. 21:20
 4/8 A kérdező kommentje:
Egy faluban élek, itt van egy könyvtár oda járok,amúgy nem voltam, igen.:D és azt is mondtam hogy nem most mennék, hanem majd később amikor vége lesz a vírusnak, ha vége lesz. :)
2021. márc. 22. 06:36
 5/8 A kérdező kommentje:
az hogy nem voltam könyvtárban, azt arra értettem hogy egy kifinomult, nagy könyvtárban, nem egy olyanban ahol van 5 polc és ennyi az egész.
2021. márc. 22. 06:50
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Amikor lehet menni, akkor igen, bemész, lesétalsz az alagsorba, leadod a ruhatárban a kabátod, táskád. Ha van nálad valami, amit szeretnél az olvasótérbe bevinni, akkor adnak egy átlátszó, műanyag tasakot, abba belerakhatod a füzetet, tollat, zsebkendőt, nemtudommit, amire szükséged van, és nem fér el a zsebedben. Kapsz egy bilétát is egy számmal, azt majd vissza kell adni, ha kell a cuccod. Aztán felmész, a biztonsági őr majd szól valószínűleg, hogy csippantsd le az olvasójegyed (majd megmutatja), és igen, azután szabad vagy. :D A legalsó szinten vannak a kölcsönző pultok + gyerekkönyvtár, 1. szinten a művészeti könyvek (film, színház, zene stb), 2. szinten a szépirodalom+ egyéb szakkönyvek, 3-on meg azt hiszem, helyben olvasni lehet (de ott még nem voltam, nem vagyok benne biztos).

Ha bemész valamelyik olvasótérbe (gyerekkönyvtár, 1-2. emelet stb), akkor odaadod valamelyik könyvtárosnaj az olvasójegyed, aztán már mehetsz is olvasni, nézelődni, üldögélni. A katalógusban is kereshetsz a kihelyezett számítógépeken.

Aztán ha végeztél, és van nálad kölcsönözni való könyv, átadod a pultnál a könyvtárosnak, ő átnézi, nincs-e hibája stb, majd viheted a földszinti kölcsönző pulthoz, ahol átadod őket az olvasójegyeddel együtt és kikölcsönzik nekes. Majd ruhatár, és kész.

Remélem, tudtam segíteni. :)

2021. ápr. 4. 12:57
 7/8 anonim ***** válasza:
Az elgépelésekért bocsi.
2021. ápr. 4. 12:58
 8/8 A kérdező kommentje:
Ilyen válaszra vártam. Rengeteget segített, nagyon köszönöm!!
2021. ápr. 7. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!