A szegedi somogyi könyvtárban hogy mennek a dolgok?
Nem a szegediben, hanem egy másik könyvtárban dolgozom. Nincs most kölcsönzés, épületbe dolgozókon kívül senki nem léphet be.
Kérdező, kérlek gondolkodj józan paraszti ésszel: ha minden szolgáltatás szünetel, ez alól miért pont a könyvtárak lennének kivételek, ha se moziba, se színházba nem mehetsz?
Amikor lehet menni, akkor igen, bemész, lesétalsz az alagsorba, leadod a ruhatárban a kabátod, táskád. Ha van nálad valami, amit szeretnél az olvasótérbe bevinni, akkor adnak egy átlátszó, műanyag tasakot, abba belerakhatod a füzetet, tollat, zsebkendőt, nemtudommit, amire szükséged van, és nem fér el a zsebedben. Kapsz egy bilétát is egy számmal, azt majd vissza kell adni, ha kell a cuccod. Aztán felmész, a biztonsági őr majd szól valószínűleg, hogy csippantsd le az olvasójegyed (majd megmutatja), és igen, azután szabad vagy. :D A legalsó szinten vannak a kölcsönző pultok + gyerekkönyvtár, 1. szinten a művészeti könyvek (film, színház, zene stb), 2. szinten a szépirodalom+ egyéb szakkönyvek, 3-on meg azt hiszem, helyben olvasni lehet (de ott még nem voltam, nem vagyok benne biztos).
Ha bemész valamelyik olvasótérbe (gyerekkönyvtár, 1-2. emelet stb), akkor odaadod valamelyik könyvtárosnaj az olvasójegyed, aztán már mehetsz is olvasni, nézelődni, üldögélni. A katalógusban is kereshetsz a kihelyezett számítógépeken.
Aztán ha végeztél, és van nálad kölcsönözni való könyv, átadod a pultnál a könyvtárosnak, ő átnézi, nincs-e hibája stb, majd viheted a földszinti kölcsönző pulthoz, ahol átadod őket az olvasójegyeddel együtt és kikölcsönzik nekes. Majd ruhatár, és kész.
Remélem, tudtam segíteni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!