Hogy lehetnének jobbak a leírásaim? Cikkek, tanácsok...?
Akármilyen tájat, termet írok le, folyton úgy csinálom, hogy jobbra ez van, balra amaz. Ha meg nem így, akkor nem tudom jól átadni azt, amit látok. Embereknél pedig általában csak a szemet és a hajat emelem ki. Amikor próbálom leírni egy személy ruháit, arcát is, akkor olyan, mintha csak felsorolnám a dolgokat.
Hogy lehetne ezen javítani? Szeretném én is "lefesteni" a tájat, de nem sikerül.
Bármi jól jön. Külön ezzel foglalkozó cikkek, tanácsok...
Már mindent olvastam tőle :D
De lehet, épp itt az ideje másodszorra.
Creative writing néven keress a neten, ha tudsz angolul - mindenre van cikk.
Amúgy a többiek jókat említettek, a linkelt cikk is hasznos. Írj minden érzékszervre, használd ki a karakterek nézöpontját, vigyél bele érzelmeket, hagyd el a felsorolást... A cikkben is javasolja az írástechnikai játékokat, ez hasznos és jó szórakozás lehet.
Amúgy ha te észrevetted, hogy valami nem jó, akkor gyűjtsd ki, hogy szerinted min kéne változtatnod. Készíts listát, mi idegesít a legjobban meg a legkevésbé. Majd menj végig rajta, írj kis leírásokat (csak azt), fokozatosan elhagyva egy-egy elemet. Személyreszabott írástechnikai feladat.
Pl. felsorolás? Ne legyen egyetlen felsorolásod se. Szemmel jellemzés? Meg se említsd a szemét. Csak látottakra fókuszálsz? Írj vak karakternek leírást. Stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!