Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért nem tudok olvasni többé?

Miért nem tudok olvasni többé?

Figyelt kérdés

Gyerekkoromtól kezdve egészen az egyetemi évekig élveztem az olvasást, teljesen el tudtam veszni egy történetben. Visszatekintve most már tudom, a könyvek voltak az én menekülési útvonalam a nyugtalan otthoni körülmények elől. Manapság sem olyan rózsás a helyzet, mégsem érzek késztetést arra, hogy valamilyen fikcióval próbáljak megfeledkezni a valós problémákról. Ha mégis rászánom magam, nem tudok belefeledkezni, úgy érzem mintha valami folyamatosan rángatna el mellőle, és hogy többet érne azzal foglalkoznom ami tényleg körülvesz.

Más is jár hasonló cipőben? Mik a tapasztalataitok? Fog ez vajon változni az évek előrehaladtával?

2021. márc. 16. 20:28
 1/2 anonim ***** válasza:
57%

Áhh,én is évekig menekültem az olvasásba,a fantázia világába a problémáim vagy félelmeim elől.

Egészen addig csináltam ezt amíg már szinte teljesen elhatárolódtam a való élettől.

Részben ez miatt, de mentális betegség lépett fel.

Több, mint egy évig küzdöttem vele,aztán szerencsére kigyógyultam belőle és elkezdtem bepótolni amit elmulasztottam.

Úgy két-három évig alig olvastam,utána kicsit többet,de már nem olyan megszállottan.

Azóta évente úgy 10 könyvet olvasok átlagban,és az "ízlésem" is változott némileg.

Jól érzed, hogy a figyelmedet inkább a téged körülvevő emberekre kellene összpontosítanod.

Minden jót!

2021. márc. 16. 20:58
 2/2 anonim ***** válasza:
77%

Nekem is vannak időszakok, amikor sokat olvasok, és időszakok, amikor kb. semmit. Nem aggódom miatta túlságosan, a havi egy könyv legyen meg, ennyi.

Szerintem ha régóta nem olvastál, akkor nehezebb koncentrálni a következő olvasásnál, de ez is természetes, legyél magaddal türelmes (szerintem a social media-n edzett agynak nehéz sokáig egy könyvre koncentrálnia, ahol nem kapja azt a folyamatos dopaminlöketet, mint pl. Instán).

Állíts be a telefonodon egy ébresztőt fél óra múlvára, tedd el magadtól jó messze a telefont (nehogy kísértésbe ess és nyomkodni kezd) és abban a fél órában ne csinálj mást, csak olvass.

2021. márc. 17. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!