Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan szoktatok angolul...

Hogyan szoktatok angolul (vagy bármilyen idegen nyelven) olvasni könyveket?

Figyelt kérdés
Most kezdem majd el az első angol könyvemet és kíváncsi vagyok a szokásaitokra. Ilyenekre gondolok, hogy egy idegen szó felé odaírjátok-e a fordítást, vagy külön jegyzeteltek egy füzetbe, vagy hogy milyen fordítót használtok (fizikai könyv alapú szótárt, vagy esetleg van egy konkrét bevált netes fordító). Szóval ilyesmire gondoltam :)

2021. márc. 10. 11:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
76%

Azért, mert azt mondom, a szöveget kell megérteni, nem a szavakat? És még te beszélsz korlátoltságról?

2021. márc. 11. 08:27
 12/15 anonim ***** válasza:
39%
Nem, nem azért. Hanem mert azt mondod, hogy kár szótárazni, mert úgysem vezet eredményre. :D
2021. márc. 11. 08:29
 13/15 anonim ***** válasza:
Internetes szotart hasznalok, a szuper jo mondatokat megtanulom, amit esetleg mashol is tudok hasznalni. Szeretem pontosan tudni egy szo jelentese mindig megnezem.
2021. márc. 11. 12:00
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Én ebookon olvasok, és ha rámegyek a szóra rögtön írja mit jelent, de nem magyarul, hanem angolul elmagyarázza és ad egy példamondatot.

Én C1es nyelvvizsával rendelkezek egyébként, szóval nem sokszor kell fordítanom. De nekem sokkal kényelmesebb ha angol egynyelvű szótárból nézem a jelentését. Google fordítót és társait felejtsd el. Keress egy egynyelvűt és oda írogasd be amit nem tudsz szerint.

2021. márc. 11. 14:36
 15/15 anonim ***** válasza:
Én angolul és franciául is szoktam olvasni, mindkét nyelvet felsőfokon beszélem. Nekem úgy nem megy és nem túl élvezetes, ha közben szótárat használok, így leginkább úgy teszek mintha érteném azt az egy kifejezést is amit nem tudok, és idővel belelendülök. Sőt, oylan is van, hogy nagyjából értem mi van oda írva és nyomon tudom követni :D Viszont ha sok az idegen kifejezés, pl. 19. századi nagyregényt olvasok franciául akkor azt szoktam még csinálni hogy külön leírom a szavakat amiket nem ismerek, és a fejezet végén megnéznem, így ez nem rontja le az élményt, és tanulok is vele.
2021. márc. 12. 02:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!