Ez melyik könyv lehet?
Még 3-4 évvel ezelőtt olvastam egy könyvet, amit újra szeretnék olvasni, de valahogyan nem jut eszembe a címe. Csak annyira emlékszem, hogy volt egy tizenéves lány (főszereplő), aki a történet kezdetén valaminek a hatására macskává változik. Azt hiszem a történet közepén vissza is tudott változni emberré, de ez mindegy. A történet lényege nagyjából annyi volt, hogy a lány ilyen formában menekül egy másik macskával együtt, egy idegen macskaklán elől (?). (Nem, ez nem a Warrior Cat volt.) Azt hiszem kerestek is valamit. A végére pedig kiderül, hogy ez a macskatársa valójában a papája volt, aki szintén macskává változott... Még annyira emlékszem, hogy a főszereplő egyszer emberként elment egy házibuliba egy olyan osztálytársához, akit nem kedvelt, ezért macskaként mikor adódott rá alkalma, elszökött. Nem tudom, hogy mennyire segítség ez, de azt hiszem a könyv eléggé vastag volt (olyan 200-300 oldalas).
Bocsánat, hogyha nem volt érthető a magyarázatom, csak most ennyi jutott az eszembe.
Talán ez? Nem olvastam, úgyhogy csak egy ötlet.
1. Emlékszel valamire a borítóról?
2. Egy sorozat része volt?
3. Magyar nyelven olvastad?
4. A jelenben játszódik?
5. Hol játszódik?
1. Igen. A borítója teljesen kék volt, az eleje pedig a karaktereket ábrázolta (macskák is voltak rajta). A borító színe valami ilyesmi árnyalatú lehetett: [link]
2. Nem. Ez egy teljes történet volt, és ahogyan már mondtam, nagyjából 200-300 oldalas lehetett.
3. Igen.
4. Igen, a jelenben játszódik.
5. Pontos földrajzi helyet nem említett a könyv, viszont erősen gyanítom, hogy az író egy Európai részre alapozta a könyvét. Túl sok mindenre már nem emlékszem, de arra igen, hogy egy kis város széli részen kezdődik a történet, ahol az emberek szomszédságban éltek egymással. Emellett a hely mellett pedig volt egy sima réthez hasonló terület, ami után következett az erdő. Ide menekült azt hiszem a lány, miután macskává változott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!