A Leiner Laura könyvek mekkorák?
Elgondolkodtam, vajon egy Leiner Laura könyvnek milyen méretei vannak.
Ezekre az adatokra volna szükségem (Word):
- Betű- és lapméret
- Betűtípus
- Margók nagysága
- Betűk, szavak és sorok közti távolság
Előre is köszönöm a válaszokat!
(A kérdéssel kapcsolatban írtam privátot)
Miért kellenek neked ezek az adatok?
Ha könyvet akarsz írni netes publikálásra, akkor ahhoz úgyse kellenek ezek az adatok. Inkább a szavak/karakterek számát nézd, ha arra vagy kíváncsi hogy milyen hosszú eddig.
(Nagyon remélem nem arra kellenek ezek az adatok mert pdf-ben akarod majd lementeni, hogy passzoljon a tinis kalózkodott könyvek közé...)
A nyomtatott könyveknél a tördelést meg egy külön ember végzi, nem az aki írta.
Szóval az íráshoz ennek sok köze nincs.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a válaszod és a privát üzeneted is!
Ezek az adatok azért kellenek, hogy legyen hová mérnem a saját írásomat, továbbá tetszett az elhelyezkedés is. (Sajnos mindig pici betűkkel írok és szükségem volt egy kiindulópontra)
Egyébként netes publikáláson még nem gondolkodtam, csakis nyomtatottan. Elsősorban csak jobbá szeretnék válni.
Ha a kezedben van a fizikai könyv, akkor vonalzóval a lapméretet és a margókat le tudod mérni. :)
Ha meg begépelsz belőle pár sort, meg tudod nézni, hogy mekkora betűmérettel, sorközzel és betűközzel néz ki úgy a szöveg, mint az adott könyvben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!