Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ezek közül melyik könyv lehet...

Ezek közül melyik könyv lehet nekem való?

Figyelt kérdés

Tudom, olvassam el mind, de jelenleg meg van a keretem, mert nem én tartom el magam, és legközelebb nyáron kereshetek pénzt diákmunkával, addig pedig szeretném magam fejleszteni ebben a témában.

Keresgéltem, és ezeket a könyveket találtam, ami jó lehet:

Arden Moore: Mit mond a kutyám?

Frauke Ohl: A kutyák testbeszéde

David Alderton: Hogyan beszéljünk a kutyánkkal?

Dr. Jakab Ferenc: Kutya pszchiológia

Korom Gábor: Neked ugatok!

Korom Gábor: ZsEbetikett

Kyra Sundance: 51 kölyöktrükk

Victoria Stilwell: A kutyák titkos nyelve

Egyéb információk: Nem kölyökkutya fog érkezni a családba, szimplán képezni akarom magam ebben a témában. De azért megemlítem hogy van egy 8 és egy 9 éves (nagytestű) kutyánk, illetve 3 cicánk. Esetleg ha tudtok még kutya pszchiológiával/testbeszéddel foglalkozó könyvet, írjátok le. De akár sima kutyákról/állatokról szóló könyvek is érdekelnek Fekete István könyvein (Kele, Lutra, Csí stb..) és a Egy kutya négy útja és hozzá hasonlókon, illetve a Lassie, Lassie kölykén kívül. Őket már olvastam. Köszönöm szépen a segítséget!

#kutya #állat #testbeszéd #kutya pszchiológia
2021. febr. 3. 15:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Vámosi-Nagy Nóra: Klikk! Ahogy a kutyák szeretnek tanulni - boltokban nem kapható, antikvár példányt lehet kifogni (Nekem szimpatikusabb, mint a Kyra Sundance féle "először is fogd a kutyát pórázra, másodszor is nyomd le a fenekét")

Karen Pryor: Ne lődd le a kutyát! Ez vegytiszta, általános elmélet: hogyan neveljünk meg bárkit, bárhol, bármikor. Vagy bejön neked vagy nem, én erre nem költenék. Magyarul 6 éve jelent meg, angolul lassan szakálla van (szerintem angolul bagóért megkapod).

Leslie McDevitt: Control Unleashed és Control Unleashed Puppy Program. Ehhez sajnos felsőfokú angol nyelvtudás szükséges. Ásni kell, de lehet belőle PDF-et találni, ha keresni az ember (érdemes megnézni, hogy egyáltalán tudsz-e vele boldogulni, mert borsos az ára). Az előbbi egy non-lineáris kurzusleírás és az általam olvasott legjobb kutyanevelős könyv. Agility edző írta, ezért csomó agility-s példa van benne a szerző saját tapasztalata miatt, viszont egy PROBLÉMAMEGOLDÓ könyv: mit csinálj ha nem behívható, ha kirongyol a kapun, ha világgá szalad, amint lekerül róla a póráz, ha reaktív, ha túl izgatott, ha nem tud koncentrálni... egy csomó gyakorlati példával és ötletekkel, hogy hogyan alakítsd a leírtakat a saját kutyád igényeihez. (Mentettem volt, rengeteget segített ez a könyv.)

A Puppy Programot még nem olvastam, de annak talán egy fokkal jobb a szerkezete. Szintén nem csak versenyző / show kutyáknak szól.

2021. febr. 3. 22:48
 2/4 A kérdező kommentje:

Sajnos az angolom picivel középfok alatt van, és idegennyelvű könyveket átlagban hetekig kell hajkurászni, tehát majd később utána nézek.

Addig is köszönöm!

2021. febr. 3. 23:22
 3/4 Kawada2365 ***** válasza:

Bár nem ezek között a könyvek között, de Cesar Millan-nak nagyon jó kutyás könyvei vannak.

Ha pedig anyagi akadálya van annak, hogy mit olvasnál, javasolom,hogy keresd fel hozzád a legközelebbi könyvtárat. Ha van beiratkozási díj, az sem lehet túl sok, és nagyon sok jó könyvhöz lesz hozzáférésed. Tudom,hogy most pandémia van, de a legtöbb könyvtárban működik az ún. ablakos kölcsönzés.

2021. febr. 11. 20:04
 4/4 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy még a gyerekkönyvtárhoz tartozom hivatalosan ergo nem is tudok kölcsönözni a felnőttből, és nincsenek /legalábbis sosem láttam/ ezeket a könyveket.

Végül egyébként a Frauke Ohl mellett döntöttem, és Vámosi-Nagy Nóra Klikk mellett.

2021. febr. 11. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!