Hogyan derül ki valakiről, hogy jó író?
Figyelt kérdés
Úgy érzem, hogy van némi tehetségem az íráshoz, de ez lehet csak az én egóm szüleménye. :D
Mik azok a feltételek, szempontok, amitől valaki jó író lesz?
2021. jan. 5. 19:30
1/5 anonim válasza:
Írsz valamit, ami jó. Ezt így nagyon nehéz megválaszolni.
Röviden: az irományodnak van értelme, mond valamit, nincs tele helyesírási, nyelvtani, stilisztikai hibákkal, jól van felépítve a történet, nincsen tele plot hole-okkal, a szereplőid kidolgozottak és hihetőek, az írásod megfelel annak a célnak, amire szántad (elgondolkodtat/megnevetett/szórakoztat/kikapcsol/meggyönyörködtet stb.)
2/5 A kérdező kommentje:
Tegyük fel, hogy kész van a könyv. Azt olvasom mindenhol, hogy nehéz kiadót találni,de magán kiadóra nem lenne pénzem.
De úgy vagyok vele, ha tényleg ütős lesz, akkor nem lesz gond
2021. jan. 5. 19:44
3/5 anonim válasza:
Nyilván próba szerencse. Elküldöd az összes kiadónak és megvárod a reakciókat. Aztán pedig az olvasók reakcióit.
4/5 anonim válasza:
Nekem gyakran mondják, hogy írjak és van hogy csak egy bekezdésnyi írásomra jönnek ilyenek, hogy miért nem foglalkozom hivatásosan írással. Úgyhogy én is úgy sejtem, hogy jó lehetek benne, de pl. regényt írni engem untatna, mármint kitalálni egy egész nagy szövevényes történetet szerintem kissé fárasztó. Viszont a hétköznapi témákból élvezhető szösszeneteket kihozni, az úgy látszik, megy. Úgyhogy nekem az nem fekszik, hogy író legyek, aki könyveket ír, hogy élvezhetően tálaljak eseményeket, tapasztalatokat, ahhoz meg nem kell "íróvá" válnom.
5/5 anonim válasza:
Ha esetleg érdekel külső szemlélő véleménye, akkor szívesen elolvasom, majd elmondom a véleményem az írásodról
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!