Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Milyen könyvet ajánlasz 12...

Milyen könyvet ajánlasz 12 évesnek?

Figyelt kérdés
Van egy 12 éves lányom és nagyon szeret olvasni. Szeretnék venni neki egy könyvet ami inkább még mesebeli. A kedvencei a Jakline Wilson könyvek,ahhoz hasonlokat keresek.Ha nem is attól a szerzőtöl, a könyv szóljon egy kislány történetéről.Tudtok ilyet?

#vásárlás #könyv #. Kislány #. Mesebeli #. Olvasás
2020. dec. 17. 07:19
 1/7 anonim ***** válasza:
73%

Én ilyen idősen kezdtem el a Szent Johanna Gimit. Nem volt korai egyáltalán:)

És jó sok része van, úgyhogy lesz olvasnivaló egy jó darabig.

Ha nem, akkor Tea Stilton, A Fantázia Birodalmának hercegnői sorozat volt még másik nagy kedvencem.

Esetleg Harry Potter. Én kereken 12 évesen kezdtem el, akkor kaptam születésnapomra.

Persze, a vége elég brutális, de a könyveket olvasva nő fel az ember, én is 15 évesen olvastam el az összeset. Az első pár könyv szerintem pont ennek a korosztálynak szól.

2020. dec. 17. 07:31
 2/7 anonim ***** válasza:

Fairy Oak volt a kedvencem, igaz, azt 9 évtől ajánlják, de én még most is szívesen olvasom (19 évesen), és amúgy is felnőnek benne a gyerekek. Egy kislány ikerpárról szól, és a faluról, ahol élnek, ott laknak boszorkányok és varázslók, és a varázslatos gyerekekre tündérdajkák vigyáznak. És gyönyörű képek vannak benne.

Később a falu gyerekei összeállnak egy bandává, mert rájönnek, hogy kicsik, de együtt ugyanúgy hasznosak lehetnek, és segítenek másoknak.

A Szent Johanna Gimi is jó, de az már egy ugrás korban, teljesen realisztikus egy lányról, aki gimibe megy, és nagyon előtérbe helyezi az iskolai hierarchiát, folyton arról van benne szó, hogy van a "menő fiú", akit mindenki istenít, a főszereplő meg egy "stréber lány". És a bénákat elnyomják, a menőket mindenki szereti, és az elnyomás is egyébként a szeretetük jele. Viszont humoros.

2020. dec. 17. 11:01
 3/7 anonim ***** válasza:

Szintén 19 vagyok, én is olvastam a Fairy Oakot, tényleg aranyos. Engem csak az lomboztt le, hogy sehogy se sikerült beszerezni a második részt, egyszerűen csak az első és utolsó részt lehetett akkoriban kapni:/

A Thomas Brezina könyvek is nagyon jók, lletve ennyi idősen nekem az Atlantisz című trilógia volt még a kedvencem Christine és Medeleine Fléret-Fleurytól. Aztán az Időfutár is remek sorozat, és igen, Harry Potter, Narnia krónikái is nagyon jók!

2020. dec. 17. 12:44
 4/7 anonim ***** válasza:
Esetleg még a Könyvvadászokat tudnám ajánlani, ott lány a főszereplő. Aranyos történet, szerintem érdemes megnézned. Két rész is van már belőle!:)
2020. dec. 17. 15:16
 5/7 anonim ***** válasza:
Johanna Spyri: Heidi
2020. dec. 17. 22:47
 6/7 anonim ***** válasza:
0%

A Szent Johanna Gimihez hasonló könyvet ajánlanék.

A címe: Egy ikerpár titkos naplója

Három részes és a két lány szemszögéből követhetjük az eseményeket.

Itt a lányok még csak általános iskolások, így szerintem az SzJG előtt lehet, hogy jobban tetszene neki, hiszen még ő is általános suliba jár.

2020. dec. 17. 22:49
 7/7 anonim ***** válasza:

Karácsony elmúlt, tudom. De ha jövőre is könyven godnolkodnál.

Edith Pattou-Északfi

Egy fiatal lányról szól, aki kalandra indul egy jegesmedve hátán. Trollok, elvarázsolt királyfik. Nagyon aranyos történet 12 és 20 éves fejjel is. Később nyilván olyasmit is értene, amit addig talán nem.

2020. dec. 30. 19:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!