Hogyan kell képregényt készíteni? Mitől jó egy képregény?
Egy jó képregény is elég komplex probléma tud tenni. Legalábbis komplexebb, nint a "szép rajzok és kevés szőveg".
A rajzok stílusának igazodnia kell a történethez, amit elmesél. A panelokat úgy kell elrendezni, hogy vezessék az olvasó szemét. Természetesen a történetmesélés egy részét az illusztrációra kell bízni. Érdemes odafigyelni bizonyos "filmes" szabályokra is, mint a 180°-os szabály.
Most a folyamatra vagy kíváncsi, vagy pontosan mire?
Ahogy én szoktam:
- Kitalálom, hogy mi hol lesz
- Egy darabka papírra megtervezem, hogy melyik panel hol lesz, milyen alakúak, és hogy mi lesz bennük. (Ez általában nagyon csúnya szokott lenni)
- Egy 4-es lapra berajzolom a paneleket
- Majd megrajzolom a képregény "kép" részét
- Aztán jöhetnek a szövegbuborékok
- S végül a színezés
Bár én is csak háziba rajzoltam képregényt.
Itt pl a 2 A4-es lapon a manga az enyém (egy szerelem témás román zenét kellet illuszráljunk képregényben):
Gondolom te is észrevetted, hogy az osztályban jóformán én voltam az egyetlen, aki szokott képregényt/mangát olvasni. Már csak a panelek szép elhelyezése és jó alakja is egy "művészet". :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!