Ajánlanátok jó könyvet egy 65 éves férfinek? (történelmi, sci-fi)
Apósom nagy könyvmoly,neki keresek karácsonyra valami jó könyvet.
Szereti a történelmi regényeket esetleg sci-fit (Ken Folett, Stephen King ezektől a szerzőtől szinte az összeset elolvasta), úgyhogy jöhet valami újdonság más szerzőtől, mert szerintem ezeket már kezdi unni.
Lőricz L. László, avagy Leslie L. Lawrence regényeit tudom ajánlani, ő ír sci-fit, és történelmi, pontosabban orientalista, és érdekes könyveket írni.
Kifejezetten sci-fit, pedig még a Nemere Istvántól tudok ajánlani.
Kedvenc íróm - aki nagyon érdekfeszítő regényeket ír, a külföldiek közül az Robert Ludlum (Bourne Rejtély például - bár ez inkább akció), és én még nagyon szeretem Robin Cook-ot, bár ő inkább orvosi krimiket ír, viszont nagyon izgalmasakat. Bármelyik jó kezdetnek.
Ha netán vevő a krimikre, akkor Raymond Chandlert tudom ajánlani.
Adrian Tchaikovsky: Az idő gyermekei, A pusztulás gyermekei
Justin Cronin: A szabadulás trilógia
Giles Kristian: Sigurd saga, Lancelot
A sci-fi klasszikusai - Ifj. Veress István (szerk.)
4 könyv van: Álmok a jövőről, Út a csillagokig, A seholsincs bolygó, Téridő – ugróknak
Novelláskötetek, és (bár én eddig csak a földönkívülis történeteket olvastam) nem olyanok, mint pl a mostani sci-fi filmek. Más irányból is megközelítik a dolgokat.
Egy barátom apukája kb. korabeli, ő hatalmas John le Carré rajongó. Hidegháborús kémes cuccok.
Vagy történelmi témában nagyon jó még Conn Iggulden. Több sorozata van, pl. Dzsingisz kánról, Tudorokról, ókori Rómáról.
Személyes kevenceim még:
- Frans g. Bengtsson - Röde Orm (vikinges, bár nem tudom hol kapható még, esetleg antikváriumban)
- David Benioff - Tolvajok tele (A nácik orstromolják Leningrádot, olyan könyv, ahol sírsz és nevetsz)
Scifi:
Asimov összes
Stanislav Lem összes
Frank Herbert
Történelmiből csak a Hunyadi sorozatot olvastam, az mondjuk jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!