Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ajánlanátok jó könyvet egy 65...

Ajánlanátok jó könyvet egy 65 éves férfinek? (történelmi, sci-fi)

Figyelt kérdés

Apósom nagy könyvmoly,neki keresek karácsonyra valami jó könyvet.

Szereti a történelmi regényeket esetleg sci-fit (Ken Folett, Stephen King ezektől a szerzőtől szinte az összeset elolvasta), úgyhogy jöhet valami újdonság más szerzőtől, mert szerintem ezeket már kezdi unni.

2020. nov. 30. 11:31
 1/6 anonim ***** válasza:
59%

Lőricz L. László, avagy Leslie L. Lawrence regényeit tudom ajánlani, ő ír sci-fit, és történelmi, pontosabban orientalista, és érdekes könyveket írni.

[link]

Kifejezetten sci-fit, pedig még a Nemere Istvántól tudok ajánlani.

[link]

Kedvenc íróm - aki nagyon érdekfeszítő regényeket ír, a külföldiek közül az Robert Ludlum (Bourne Rejtély például - bár ez inkább akció), és én még nagyon szeretem Robin Cook-ot, bár ő inkább orvosi krimiket ír, viszont nagyon izgalmasakat. Bármelyik jó kezdetnek.

Ha netán vevő a krimikre, akkor Raymond Chandlert tudom ajánlani.

2020. nov. 30. 11:52
 2/6 anonim ***** válasza:
63%

Adrian Tchaikovsky: Az idő gyermekei, A pusztulás gyermekei

Justin Cronin: A szabadulás trilógia

Giles Kristian: Sigurd saga, Lancelot

2020. nov. 30. 11:59
 3/6 anonim ***** válasza:
Jeffrey Archer könyveit nagyon kedveli az idősebb korosztály.
2020. nov. 30. 14:37
 4/6 anonim ***** válasza:

A sci-fi klasszikusai - Ifj. Veress István (szerk.)

4 könyv van: Álmok a jövőről, Út a csillagokig, A seholsincs bolygó, Téridő – ugróknak

Novelláskötetek, és (bár én eddig csak a földönkívülis történeteket olvastam) nem olyanok, mint pl a mostani sci-fi filmek. Más irányból is megközelítik a dolgokat.

2020. nov. 30. 17:00
 5/6 anonim ***** válasza:

Egy barátom apukája kb. korabeli, ő hatalmas John le Carré rajongó. Hidegháborús kémes cuccok.

Vagy történelmi témában nagyon jó még Conn Iggulden. Több sorozata van, pl. Dzsingisz kánról, Tudorokról, ókori Rómáról.

Személyes kevenceim még:

- Frans g. Bengtsson - Röde Orm (vikinges, bár nem tudom hol kapható még, esetleg antikváriumban)

- David Benioff - Tolvajok tele (A nácik orstromolják Leningrádot, olyan könyv, ahol sírsz és nevetsz)

2020. nov. 30. 21:18
 6/6 anonim ***** válasza:
82%

Scifi:

Asimov összes

Stanislav Lem összes

Frank Herbert

Történelmiből csak a Hunyadi sorozatot olvastam, az mondjuk jó

[link]

2020. dec. 2. 12:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!