Milyen könyvet vegyek a barátomnak?
A matematika világa-sorozatban biztosan van olyan, ami érdekelheti. Tavaly októberben indult a sorozat.
Ez egy matematikus, Erdős Pál története (én a Libriben nemrég vettem, akciósan, nagyon jó áron)
Ebben a két könyvben már nagyobb szerepe van az informatikának. A gondolkodás forradalma tipikus példája, amikor okos emberek okosan rendszereznek valamennyit a minket körülvevő világból.
A Kódjátszma Alan Turing életéről szól. A mesterséges intelligencia történetének és különböző kódoknak nagy szerepe van benne.
Nagyon ajánlom mind a hármat, nekem mindegyik egész különleges olvasásélményt nyújtott.
#8 Én is ezért ajánlottam a Galaxis útikalauzt, ami megkíván egy olyan absztrakciós készséget, amid van, ha érdekel a matematika, de egy kifejezetten szórakoztató mű. Vagy akár mondhatnánk társasjátékokat is, amihez nem árt, ha van némi logikai készség, de itt könyvet kérdeznek.
Engem is érdekel a matematika, de a róla szóló könyvek nagyon kevéssé kötnek le.
Sajnos ez egy gyakori hiba az ajándékozásnál, hogy aszerint ajándékozunk, hogy mi érdekli a másikat. De egyrészt kívülállóként erről nem igazán van fogalmunk, pl. mi van, ha az illetőt kizárólag a valószínűségszámítás érdekli...? Kívülről tűnhet ez matematikának, de ha adok egy átfogó tudományos matematikai művet, abból csak nagyon kis rész lesz a valszám. Másrészt általában akiről elterjed, hogy valami érdekli, akkor mindenkitől azzal kapcsolatos dolgokat fog kapni állandóan és ez rövid időn belül rettenetesen unalmassá válik. Sokkal jobb szerintem kockáztatni és olyan dolgokat adni, amit az illető még nem ismer vagy más fronton kapcsolódik érdeklődése tárgyához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!