Van itt olyan aki könyvet ír?
Miről szól?(röviden)
Hányadik oldalnál tartasz?
Mióta írod?
Mi a terved vele ha kész lesz, beküldöd kiadóknak vagy csak, hagyod a fiókban porosodni?
Fantasy
Első kötetig elérhető wattpadon, a másodikon dolgozik, bár át lesz írva az első is idővel (fogalmazás/leírás szempontból, a story marad)
Április óta írom
Kb. 35 oldalnál tartok. 1-2 hónapja írom talán, de lassan haladok, mert nagyon sokat dolgozom.
Amúgy fantasy.
Angol nyelven írom. Van egy angol író, akinek béta olvasója vagyok már pár éve. Ha kész van vagy úgy érzem, akkor felajánlotta, hogy elküldené pár olvasójának meg ő is beleolvasna. Hogy mi lesz vele, az azon múlik hogy A, elkészül-e valaha, B, ők mit mondanak rá (ha szerintük minden szar, akkor nekikezdek egy másiknak talán) és hogy az ő véleményük alapján tudok-e sikeresen javítani rajta.
Nyilván király lenne, ha egy kiadót érdekelne. Gondolok itt pl. a Baen Booksra.
Nagyon sok angol kiadót már csak a diversity és inclusion érdekel, az én könyvem meg nem féllábú néger leszbikusokról szól. :D
Én egy fantasy/Dark fantasy történetet írok. Hát a történet első részletei olyan 12 éves koromban jutottak eszembe, szóval úgy 6 éve dolgozok rajta. Ez részben azért van mert, nincs sok időm, másrészt nem szeretem erölttetni, szeretem ha csak úgy eszembe jutnak a dolgok, harmadrészt egy egész világot, istenek kel, vallással, állatokkal, technikával felépíteni, úgy hogy ne legyenek hézagok, nagyon nehéz és sok idő.
Hát egyszer szeretném kiadni, már ha valaha kész lesz. Nem haszon szerzés céljából, csak szeretném ha a gondolataim, és a 6+ éves munkám, eljutna más emberekhez is. Nem is kell hogy tetszen nekik.
Röviden miről szól: a halottnak hitt gonosz, akit egy rosszakaró isten irányít, feltámad. Nyílván őt kell legyőzniük a 6 főhős ék, akiknek elösszőr egymással és az erejükkel kell megbékélni. Emellett a fő-főszereplőnek más is nyomja a lelkét, hiszen őt úgy választották ki, hogy egyszerű ember, ráadásul végig hazudnia kell barátainak kilétéről.
Kb ennyi.
Egy disztópikus, kognitív disszonanciai vonalra is építkező, néhol enyhén romatnikus beütésű fantasy-t írok. Leszámítva a hosszú szavakat, egy alternatív jövőben játszódó történet, ahol az emberek megksérelték kialakítani a tökéletes világrendet körülbelül viktoriánus körülmények között, viszont bizonyos hatalmak ezt az idő közben elfajzott, de még mindig funkcionáló rendet vissza szeretnék állítani a jelen állapotaira. Tulajdonképpen azokat a kérdéseket feszegeti, mit rontunk el most éppen, és milyen lenne, ha szélsőséges keretek között próbálnánk ezeket rendbetenni.
Körülbelül az 50. oldalnál tartok, július/augusztusban kezdtem el, de a gyökerei már három/négy éves múltra nyúlnak vissza.
Ha egyszer elkészül, terveim szerint kiadatom, vagy lefordíttatom, és külföldön adatom ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!