Melyik a legizgalmasabb könyv, amit valaha olvastál?
J. K. Rowling: Harry Potter szeptológia
J. R. R. Tolkien: A Gyűrűk Ura
Darren Shan vámpírkönyvek
C. S. Lewis: A Hajnalvándor útja; Az ezüst trón
Philip Pullman: Az Úr sötét anyagai trilógia
Margaret Weis & Tracy Hickman: Dragon Lance Krónikák (Az őszi alkony sárkányai, A téli éj sárkányai, A tavaszi hajnal sárkányai)
Jonathan Stroud: Bartimaeus trilógia
Michael Ende: Végtelen történet
Murakami Haruki: 1Q84
Én az izgalmast úgy értem, hogy pörögnek az események vagy tobzódunk a rejtélyekben.
10 kicsi néger ! Tragédia három felvonásban !Öt kismalac!
Szunnyadó gyilkosság !
Északi fény 1-3 !
A 3 testőr !
Dzsungel könyve !
Twist Olévér !
Interjú a Vámpírral !
J.K. Rowling: Harry Potter 1-7 (többször olvastam mindet)
J.R.R. Tolkien: Gyűrűk ura 1-3 (1-6)
Dan Brown: A Da Vini-Kód
Dan Brown: Angyalok és Démonok
Hű... Sthepen Kingtől Az...végig borzongtam. 14 évesen megfogott magának s azóta nem ereszt.
Gyűrűk ura igaz a végét utáltam de végig éltem velük. Tiniként sokat olvastam, álmodtam azt a világot
Gerrald Durell Családom és egyéb állatfajták, Halak jelleme Halak, Istenek kertje..végig nevettem láttam az állatokat s a görög tájakat, családi bénázásokat nyári unalomnak indult de nagy kedvenc vált belőle.
ismeretlen középkori szerzőtől Szép asszonyok egy gazdag házban...végig kéjelegtem s együtt táltam a kort s Aranylótuszt a többiekkel. :)
Nagyon szeretem Fable könyveit Nászajánlat, Mesemaraton emlékfutam, aranyhal sorozat stb. Gondolkodtat, nevettet, sírat s végig érzed szívvel aggyal mindennel. :)! 5 csillagos az a nő!
Jane Austen Büszkeség és balitélet, Rejtő Jenő 14 karátos autó,
Legjobb krimi s egyben a legnehezebb is az Umberto Eco: A rózsa neve. Hihetetlenül kell figyelni, érezni, kakodni a neveket, időket, rendeket megércsd s nehezíti az a több tucat oldal latin is ami szinte megőrjít, hogy lapozni kell s nem értem.
Történelmi könyvnek talán a Robert Merle négyrészes sorozata amiből csak 3 részt olvastam: Jó városunk Párizs, CSikóéveink, Íme a király. Nagyon szerettem, végre érthetően átláttam pár részt a történelemből is. :)
Garcia Márquez: Száz év magány az valami hatalmas elbűvölően keveredik mese, történelem, babona szinte elhiszed neki tényleg úgy van mint a könyvben.
Jók voltak s szórakoztatóak tizenéves koromban a képregényszerű Rettentő töri, Tudástár könyvek pl. Terry Deary- Martin Bronw Rettentő Rómaiak, Kegyetlen kelták, nyavajás középkor stb. :)
Borzasztó s szomorú volt Allah és Éva könyve Betsy Udinktól ami a mohamedám vallásban mutatja meg a nők sanyarú helyzetét.
Fantasztikból Terry valamitől a Kaszás aki felcsap szénavágónak mert kirúgták :) humor-fantasi részlegen illetve nem tudom kitől de nagyszerű volt az is A temető könyve egy fiúról kit a temető népe befogad ne öljék meg a J.A.C.K. nevű szervezet, vámpírok, vámpírkapuk, szellemek, gyilkosok, vérfarkastanár, boszorkányok és a virágok ünnepe mikor élők s holtak járják együtt a Macabey táncát. :)
És persze Alan Dean Foster klasszikusa amit sokan lusták elolvasni pedig marha jó: Az út végén a halál....:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!