Az emberek általában miért inkább pdf-eket keresnek, mikor egy e-book-ról van szó?
Ha rákeresek egy könyvre a Google az "XY pdf"-et szinte mindig a lehetséges keresésekhez sorolja.
Vagy itt is sokat látom, hogy az emberek pdf-ben keresik a könyveket.
De a pdf a legroszabb formátum, ha olvasni akarunk, mert nem alkalmazkodik a szöveg a kijelzőhöz. Vagy ha az alkalmazás alkalmazkodóvá is teszi, formázni úgy se tudja, szóval marad a fehér háttér a fekete betűkkel.
Így meg miért olyan "híres" a pdf az e-book-ok terén?
Mert a számítógépek és könyvolvasók (Kindle) azt ismerik...
Az iskolákba számításteknikán max alapokat tanítanak,de a szerkesztő-k működésébe se mennek bele.
A pdf a szkennelés eredménye, minden más konvertálás. Kalózkönyveknél mindig a pdf a legjobb minőség (ha OCR), mert nem szokása átnézni és szerkeszteni a konvertálással foglalkozónak (miért tenné, ha nincs bevétele). Így a más formátumok sokszor olvashatatlanul hibásak, mindegy, hogy rtf vagy mobi.
Akinek olvasója van, az nyilván jó minőségű epubot/mobit keres márkától függően. Hazudnék, ha azt mondanám, sose töltöttem le könyvet, de míg telefonon simán elbogarásztam a pdf-eket, a Kindle-n már idegesít. Inkább megveszem, ha létezik hivatalos ekönyv.
Tudatlanság. Ami ennél jobban idegesít, hogy mikor elmagyarázom valakinek, hogy egy kis pici telefonos kijelzőn jpóobban járnak ha nem kell húzigálni, nagyítgatni meg bénázni, akkor még nekik áll feljebb, hogy de mert a csudás PDF.
Akkor szarakodjanak azzal.
A pdf nem feltétlenül, de az OCR igen... és odaírtam, hogy arról beszélek. (Szkennelés vagy digitális fotózás, ma már kvázi ugyanaz.)
De akkor okoskodjatok nyugodtan tovább. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!