Ugye nem jellemző ez a felfogás a könyvesbolti eladók többségére?
Ez nem szakma, munkakör, vagy munkahelybeli viselkedés, nem ezektől függ. Semmi értelme a könyvesboltosokra általánosítani. Ez mind személybeli és jellembeli viselkedés, ami bárkire igaz lehet.
Sőt az, hogy te láttál egy ilyen 2 perces jelenetet, még az sem kizárt hogy esetleg nincs igazuk az eladóknak. De a vendéget és vásárlót nem fogja senki olyan helyzetbe hozni, amiből baja lehet. Egyrészt mert belőlük él, másrészt mert a negatív reklám nem kell senkinek.
Amit láttál, egy teljesen hétköznapi emberi viselkedés volt, másrészt egy tipikus stresszlevezető reakció. A többség (mindenki) a másik fél háta mögött elmondja mindennek és kibeszéli a másikat, de szemtől szembe nem teszi meg, az egymástól való függés kényszere miatt. A főnök is csak otthon hülye, mert ha a szemébe mondod akkor lapátra tesz.
Mostanában (pont az eladók viselkedése miatt) egyre inkább az internetes rendelésekre tértem át, de könyvesboltban ilyet még nem tapasztaltam. Egy dolog azonban biztos, ezt a könyvesboltot messzire elkerülöm ezentúl.
A stresszlevezetéshez nem értek, de úgy tudom, hogy a kereskedők maguk döntik el, hogy kit szolgálnak ki. Ha valakivel bajuk van, akkor meg kell neki mondani, és ki kell tiltani a boltból.
(A gyakori más részein már többször leírtam, hogy az őszinteség hiánya miatt tart itt az ország, mert a többség soha nem meri felvállalni a véleményét.)
„Ha ennyire nem kedveli a bolt személyzete az illetőt, akkor azért lehetséges hogy ennek van valami előzménye.”
Akkor miért nyalták körbe (azt hittem, hogy már szex is lesz a kasszánál), ahelyett, hogy kitiltanák? Ha a pénzét elfogadják, miért kell ócsárolni más vevők füle hallatára? Mert amint a példámból is látható, engem nem nyertek meg azzal, hogy szemtanúja voltam egy vásárló leszólásának.
Tényleg nem szép és nem elfogadható a többi vevő füle hallatára tárgyalni ezt, de azért azt se felejtsd el, hogy a boltban az eladók csak eladók. Nem tulajdonosok. Nem ők döntenek.
A munkahelyemen vannak olyan dolgok, amiket máshogy csinálnék, de a főnök nem biztos hogy örülne, ha én akarnám megmondani, hogy melyik ügyfél maradhat és melyik menjen. Lehetek én őszinte, meg jahj, itt tart az ország, de éhen dögleni annyira nem buli ha kirúgnak a francba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!