Kb hány oldal tesz ki 20 perc játékidőt?
A címkék alapján fogok válaszolni.
Manga vagy light novel?
LN esetében 1-2 fejezet szokott lefordulni 1 epizódra és 2-3 kötet egy 11-13 részes évadra. Általában 1 kötet egy 4 részes story arcot tesz ki normál TV animénél.
Mangánál sokkal rugalmasabb, ott akár 1 kötet is lehet egy epizód és 4-6 kötet egy évad.
Örülök, hogy rá találtál a kérdésemre :)
Igazából rendes könyvet írnék, ami animeihletésű lenne, és úgy szeretném megtervezni, hogy fejezet/epizód. Úgysem lesz belőle soha anime, de jó eljátszani a gondolattal :)
Nem. Leírja az író a kinézetüket. Plusz eléggé LN függő, mennyire illusztrált. Például a Monogatari sorozatban az egyetlen illusztráció a borító. Az átlag pedig kötetenként 4-5 illusztráció (1-2 fejezetenként 1). Nyugati ifjúsági regényeknél is előfordul, hgy illusztrált (pl Defoe - Robinson, Emilio Salgari - A fekete kalóz, legalábbis a kiadások, amik nekem vannak).
Ilyen szempontból az LN sima ponyva/szórakoztatóirodalom. A lényege, hogy olcsó legyen (1000円 alatt kötetenként), illetve egy hosszabb, több köteten át húzódó összefüggő történetet mesél el.
Én nem tudok rajzolni, szóval legfeljebb a karaktereket rajzolom le csak. Vagy megrajzoltatom mással, ha nem boldogulok. De ettől függetlenül leírom őket rendesen. Azért választottam az LN stílust, mert nem szeretem a több oldalnyi leírásokat, ahol a végén már azt sem tudom, hogy miről is van szó. Ezért nem szerettem a kötelező olvasmányokat sem. Nem azért nem olvastam el, mert nem érdekelt, hanem mert egyszerűen belefáradtam a sok értelmetlen rizsába. Én kifejezetten azon elv híve vagyok, hogy megmondom, hogy a karakternek ibolyáskék színű a szeme, és kész. Aztán az olvasó majd elképzeli, hogy kb. milyen árnyalat lehet. Legfeljebb majd segít a rajz. De egyesek ezt képesek lennének RGB pontossággal leírni, és hasonlítják 6000 gyümölcshöz meg virághoz... A falra mászok tőle. XD
3. voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!